Om oss

Hållbara och kvalitetstestade möbler

Kvalitetstestning är en förutsättning för att skapa hållbar design och möbler som är säkra att använda. EFGs möbler har hög kvalitet och ska vara säkra för både miljö och människa. Produkterna kvalitetstestas därför regelbundet i EFGs provningslaboratorium.

Kvalitetstestning – garanti för hög kvalitet, säkerhet och hållbarhet

Kvalitetstestningen är en viktig hörnsten i EFGs hållbarhetsarbete eftersom den säkerställer att produkterna håller hög kvalitet, är säkra och hållbara. Testningen gör det dessutom möjligt för oss att erbjuda branschens bästa garantivillkor.

Vi genomför regelbundet tester som kompletterar standardmetoder. Produkterna testas för att tåla daglig användning och hårt slitage. Vi genomför hundratals produkttester årligen, där varje produkt omfattas av upp till 20 element som säkerhet, hållfasthet, funktion och ergonomi. EFGs sittmöbler testas till exempel för slag och tryck på sits och ryggstöd, belastning av armstöd och att möblerna ska tåla att välta mot golv.

Vi använder också vårt eget testlabb i produktutvecklingen, där vi testar olika material och designlösningar för att fortsätta tillverka så kvalitativa produkter som möjligt. För specifika tester av exempelvis brandsäkerhet hos stoppmöbler, lackerade ytors motståndskraft och akustiktest för ljudabsorbenter använder vi oss av externa provningslaboratorier.