Om oss

Hållbara och kvalitetstestade möbler

EFGs möbler har hög kvalitet och ska vara säkra för både miljö och människa. Produkterna kvalitetstestas därför regelbundet i EFGs provningslaboratorium.

Kvalitetstestat

Kvalitetstestning är en förutsättning för att skapa hållbar design och möbler som är säkra att använda.

Kvalitetstestningen är en viktig hörnsten i EFGs hållbarhetsarbete eftersom den säkerställer att produkterna håller hög kvalitet, är säkra och hållbara. Kvalitetstestningen gör det dessutom möjligt för oss att erbjuda branschens bästa garantivillkor.

Vi genomför regelbundet tester som kompletterar standardmetoder. Produkterna testas för att tåla daglig användning och hårt slitage. Varje år genomför vi hundratals produkttester där varje produkt omfattas av upp till 20 element som till exempel säkerhet, hållfasthet, funktion och ergonomi. Till exempel testas EFGS sittmöbler för slag och tryck på sits och ryggstöd, belastning av armstöd och för att möblerna ska tåla att välta mot golv.

Vi använder också vårt eget testlabb i vår produktutveckling där vi testar olika material och designlösningar för att fortsätta tillverka så kvalitativa produkter som möjligt. För specifika tester av exempelvis brandsäkerhet hos stoppmöbler, lackerade ytors motståndskraft och akustiktest för ljudabsorbenter använder vi oss av externa provningslaboratorier.