Miljöer

Möbler och inredning av lärmiljöer

Hitta återförsäljare

Skapa goda förutsättningar för ny kunskap och studiero. Inred funktionellt, bekvämt och smart med sittmöbler och bord till föreläsningsrum, auditorium och andra rum för undervisning och studier.

Albert Einstein hävdade att han inte undervisade sina studenter utan att han gav dem förutsättningar att själva lära sig. På samma sätt ska en bra lärmiljö skapa förutsättningar för att inta ny kunskap; ensam och tillsammans med andra. Interiören i lärmiljöer som korridorer, grupprum, aula och hörsalar ska passa föreläsningar, undervisning, självstudier och grupparbeten. Inred korridorer och öppna ytor med tysta bås och sittmöbler som sköna soffor och bord för att kunna läsa i lugn och ro eller ta en kaffe mellan föreläsningarna. Bord och soffor med möjlighet att koppla in strömuttag till dator och mobilladdare är ett bra val i grupprum för studier och i öppna ytor för raster.

Inredning i grupprum och hörsal

Större och mindre hörsalar inreds ofta med en projektor och projektorduk framför en bänkrad eller stolar. I hörsalen är kopplingsbara stolar med eller utan armstöd ett utmärkt val. Även stolar som kan staplas passar fint att placera i rum som föreläsningssalar där antalet deltagare kan öka eller minska. Väggmonterade ljudabsorbenter skapar en behagligare rumsakustik i stora salar. Tänk på att även klädda stolar hjälper till att dämpa ljudnivån så välj helklädda stolar eller stolar med endast ryggen eller sitsen klädd. I grupprum kan pelarbord vara ett ergonomiskt val då höjden kan höjas eller sänkas för att passa stående och sittande studier. Små sidobord i laptophöjd passar fint i mindre grupprum för självstudier.

Stolen Nova kan fås klädd och med medar som gör den lätt att flytta och stapla. Klädda stolar hjälper dessutom till att dämpa ljudnivån i hörsalar och grupprum.