Miljöer

Skapa stämning i reception och lounge

Hitta återförsäljare

Företagets reception, lobby och lounge ska vara välkomnande och avslappnande platser för såväl besökare som medarbetare. Inspireras av lounger på hotell eller skapa ett helt eget intryck med färger, belysning och möbler.

En inbjudande reception skapar ett bra första intryck. Inred med bekväma soffor och stolar där gästerna kan vänta och små bord att ställa kaffekoppen på. Dämpa ljud med tygklädda ljudabsorbenter på väggarna, behagligt för både gästerna och för receptionisten som tar emot samtal. När det gäller lobby och lounge ska de tilltala såväl gäster som medarbetare på företaget. Inspireras av lobbyer på hotell och flygplatslounger där inredningen ofta kännetecknas av en något dämpad belysning med lågt hängande lampor och eleganta mattor som ringar in sittgrupper med robusta fåtöljer, golvnära soffor och små loungebord. En bra ljus- och ljudmiljö är oumbärligt för att skapa en skön känsla så klä väggarna med ljudabsorbenter i tyg och välj belysning med omsorg, till exempel riktade spotlights för att sätta fokus på inredningsdetaljer som vaser, växter och konst på väggarna.

En mörk eller ljus loungemiljö?

För att fånga den mörka känslan så inred loungemiljön med möbler som har gedigna och distinkta material mörkt trä, skinn och metall. Stolar i mörkbetsat trä eller barstolar med klädsel i läder passar fint i anslutning till en kaffebar för att direkt kunna erbjuda gästerna något att dricka.


En sober eller mörk klädsel på stolar eller soffor kan kompletteras med färgstarka stativ för att bryta av det murriga intrycket. Även om dova och lugna färgskalor är vanligt i loungemiljöer kan man satsa på ljusare möbler om lobbyn eller loungen är väl upplyst, har naturligt ljusinsläpp från fönster eller för att bättre matcha med företagets färgprofil eller övriga inredningskoncept.

Loungemöbeln Woods Club och det lilla sidobordet Navi är en fin kombination i lounge och reception.

En ljus lobby ger ett fräscht intryck och tillåter också användning av möbler i starkare färger som till exempel helklädda modulsoffor eller klädda stolsryggar som kombineras med loungebord eller sidobord i olika höjder.

Företagsloungen kan inredas med Mingle Lounge i färger som sticker ut och tar för sig.