MilJöer

Inred smart i öppna arbetsplatser

Hitta återförsäljare

Ett öppet kontorslandskap ska främja samarbete och kommunikation och samtidigt uppfylla behoven av att arbeta avskilt. En smart layout ökar produktiviteten och skapar en behaglig och kreativ arbetsplats.

Kontorsinredning för arbetsstationer och öppna ytor

Koncentrerat arbete, möten, kreativa processer, teamarbete och pauser. I ett öppet kontorslandskap ska många funktioner och personer samsas i en och samma planlösning. Dra nytta av de stora öppna ytorna eller dela upp det öppna kontorslandskapet med skärmar eller förvaring.

Kontorsstolar och skrivbord vid arbetsstationer behöver vara ergonomiska att arbeta vid och är arbetsplatsen aktivitetsbaserad, så välj bord och stolar som kan justeras efter användaren. Lägre ljudnivåer i öppna kontorsmiljöer skapar en lugnare arbetsplats där medarbetarna är mindre stressade. Ljudabsorbenter på väggar är därför ett måste för att dämpa ljud och brus. Även bås eller bordsskärmar vid arbetsstationen dämpar ljud och ger avskildhet, även om kollegan sitter en armslängd ifrån.

Genomtänkt färgsättning och möbler

Välj möbler anpassade efter ytan och färgsättning efter känslan. Ståbord och barstolar ger plats för aktivitetsbaserat arbete och touch-down ytor för spontana möten. Men bekväma sittplatser för att ladda batterierna över en kaffe är minst lika viktigt som flexibla arbetsstationer. Gör rum för fikapauser i de öppna ytorna och inred med växter, tavlor, sköna soffor, sittpuffar och praktiska loungebord.

Förvaringen Pulse med ben kan användas även som bord i öppna ytor.

Färg ger liv till lokalerna och kan vara allt från en kontrasterande fondvägg vid en sitthörna till en väggförvaring som ger charm till en korridor. Färgexplosion eller en minimalistisk färgsättning? Hur mycket färg och i vilka nyanser och temperaturer är en smaksak. Jobba med kontraster för att skapa en bra balans mellan energi och harmoni i färgsättningen. EFG erbjuder många olika material och färger på allt från stolar till ljudabsorbenter.