Miljöer

Möbler för matsal, cafeteria och kök

Hitta återförsäljare

Skapa trivsamma platser för mat, pauser och umgänge. Inredningen i företagets matsal, kök eller cafeteria ska passa allt ifrån frukostmöten och lunchraster till födelsedagsfikor och after work.

En lunchrast handlar om mycket mer än själva ätandet, så miljön i matsal ska inte bara vara praktiskt inredd utan också gynna umgänge och återhämtning. Satsa på den skandinaviska inredningsstilen och möblera med stolar i tidlös design och ljusa, neutrala färger eller låt färgerna på stolarnas stativ eller sitsar ge liv åt lunchrummet.

Runda bord och karmstolar i trä är ett annat klassiskt val i köket. Skapa en levande miljö i matsalen genom att kombinera låga och högre lunchbord. Bygg en köksö med ståbord och barstolar eller komponera matplatser med flera mindre pelarbord eller rektangulära långbord. Samtal över borden samtidigt som bestick möter tallrikar kan göra att ljudvolymen blir hög, så inred rummet med väggplacerade ljudabsorbenter för en behagligare matsalsmiljö.

Gör plats för fikapauser i kök och cafeteria

Återhämtning är ett viktigt arbetsmoment och det mest produktiva är att varva arbetsuppgifter och möten med en längre fikarast eller små korta pauser då och då. Gör det lätt att ta en paus precis när den behövs med sköna soffor, fåtöljer, stolar och sittpuffar med eller utan cafébord. Modulsoffor är bra för att skapa just den storlek och form ni behöver på sittplatserna. Om matsalen, köket eller caféterian ska rymma många sittplatser så tänk på att inte placera bord för nära varandra så att det finns plats att enkelt röra sig mellan borden och dra ut stolar.