Om oss

Vår designfilosofi – Keep your darlings

EFG designar produkter med minimalistiska konstruktioner, mångsidig funktionalitet och lång livslängd. Möbler som tack vare sin kvalitet, funktion och stil inte behöver ersättas utan kan uppdateras med tiden.

Göra skillnad för kunden

EFG skapar varje produkt för att den ska göra skillnad för kunden, på både kort och lång sikt. Designen ska fungera i form, funktion, miljövärde och pris. Vi strävar alltid efter att utveckla produkter som håller länge för kund och för vårt sortiment. Vi vill skapa ”darlings”, möbler som tack vare sin form och funktionalitet kan behållas och designas om vid behov. Produkter med en lång livscykel är det viktigaste argumentet för vår framtid och vi är övertygade om att vi delar den synen med våra kunder. Långsiktigt innebär det att vi vill kunna hjälpa kunden att uppgradera produkten på plats med nytt tyg eller nya delar. En pall ska kunna bli en stol och en stol med metallunderrede ska kunna få träunderrede. På det sättet får produkten nytt liv utan att kunden behöver köpa en helt ny möbel.

Grunden i vår designfilosofi är Keep your darlings. Våra möbler är designade för att hålla och behållas. Byt inte ut en produkt du gillar – bygg om eller anpassa den!

Andreas Mattisson, Manager Product Development EFG

Minimalistisk och hållbar design

Vår formgivning är minimalistisk med enkla konstruktioner som ger estetiska produkter som håller länge. En tidlös design som håller år efter år är hållbar och gör att produkten lever länge. ”Less is more” innebär för oss färre komponenter och mindre materialåtgång men också att designen tål att förändras genom kundens tillval. Kunden ska kunna vrida upp volymen från less is more till more is more om de önskar. EFG designar dels produkter internt men samarbetar också med externa formgivare, allt från nya talanger till etablerade designers. I valet av nya formgivare är det viktigt att de förhåller sig till EFGs syn på hållbarhet och att designen ska kunna anpassas.

Cirkulära material

EFG använder så mycket återvunnet material som möjligt och ser till att materialet kan återvinnas igen när en del av möbeln eller hela möbeln behöver ersättas. När produkten, mot all förmodan, nått sitt slut har vi en policy att använda så rena material som möjligt och inte blanda naturliga och syntetiska material eller att blanda syntetiska material med andra syntetiska material. Naturmaterial ska vara möjliga att förbränna, återvinna eller helst vara biologiskt nedbrytbara. Alla syntetiska material ska vara möjliga att återvinna.