Case

Attraktiv arbets- och studiemiljö på Syddansk Universitet

När Tekniske Fakultet vid Syddansk Universitet i Odense minskade sitt utrymme behövde lokalerna utnyttjas på ett effektivt sätt. Med hjälp av EFG skapade man attraktiva och inspirerande miljöer för studenter, forskare och medarbetare på skolan.

Inspirerande interiör på mindre yta

Tekniske Fakultet vid Syddansk Universitet ville skapa tilltalande och inspirerande studie- och arbetsmiljöer för att attrahera fler studenter, forskare och kvalificerade medarbetare. Utmaningen var att göra detta på en mindre yta än man tidigare haft och utnyttja lokalerna så effektivt som möjligt. Med hjälp av inredningslösningar och välgjorda designprodukter i noga utvalda material kan nu fler studenter per lärare undervisas i lokalerna som är både moderna och estetiskt tilltalande.

Vi har mindre yta än förr, så nu utnyttjas all plats till det yttersta. Vi valde möbler i primärt grå och svarta nyanser, då dessa lugna färger passar husets färgsprakande inre.

Mogens Brabech, chefskonsulent SDU

Tid för återhämtning i loungemiljö

För att passa skolans färgstarka lokaler som exempelvis rum i orange och gult från golv till tak, valdes möbler i grått och svart. Mötesrum inreddes med bordet Active och HideTech med integrerad teknologi direkt i skivan samt kontorsstolar Savo. För förvaring i form av hyllor och skåp intill arbetsstationer användes Create Storage med svart stomme och fronter i trä. De flesta ingenjörsstudenter på skolan har långa arbetsveckor, så det fanns ett behov att skapa loungeytor för välbehövliga pauser vilket man gjorde med stolar, sittpuffar, soffor och pelarbordet Chat.

  • EFGs roll: Interiörsupport, möbelleverantör
  • Leveransdatum: 2015 
  • Plats: Odense, Danmark
  • Verksamhet: Utbildning
  • Arbetsstationer: Lokaler för 3000 studenter, 300 forskare, lärare och administration