Case

Aktivitetsbaserad inredning hos EVRY

När Evry i Solna renoverade sitt kontor infördes ett aktivitetsbaserat arbetssätt där antalet arbetsstationer minskades med hälften. Resultatet blev en dynamisk och genomtänkt layout med möbler från EFG.

Platsbesparande layout med ytor för avskärmat arbete

Evry är ett av Nordens största tech- och konsultföretag. Under renoveringsprocessen av företagets kontor i Solna minskade man både kontorsutrymmet och antalet arbetsstationer, från 900 skrivbord till 450, samtidigt som antalet medarbetare på kontoret var detsamma. Kontoret är idag en mix av öppna arbetsplatser, tysta rum och olika stora konferensrum. Under inredningsprocessen hade Evry behov av att skapa avskilda områden för ostört arbete, möten och arbete under sekretess.

Genomtänkt färgsättning och val av möbler

Färgskalor och material på arbetsplatsen följer Evrys övergripande interiörkoncept, designat av Strategisk Arkitektur. Från EFG valdes möbler som skulle passa in i material och kontorets layout. För att skapa rum-i-rum-lösningar för konfidentiellt arbete har båset Surround placerats vid arbetsstationer och i öppna ytor tillsammans med pelarbordet Chat. Varianter av bordet Collaborate i trä används i matsal och inbyggda arbetsrum. Till förvaring valdes Create Storage som också delar av ytor på kontoret. På väggarna hängdes Kite vars formationer av tygklädda ljudabsorbenter med mönster i mörkblått, rosa och ljusgrönt ger ett starkt grafiskt uttryck. Överflödiga möbler togs om hand av EFG och skänktes till välgörande ändamål eller återvanns på ett hållbart sätt.

  • EFGs roll: Leverantör av möbler och inredningslösningar 
  • Arkitekt: Strategisk Arkitektur
  • Leveransdatum: 2016
  • Plats: Solna, Sverige
  • Verksamhet: IT-lösningar
  • Arbetsstationer: 450

Överflödiga möbler togs om hand av EFG och skänktes till välgörande ändamål eller återvanns på ett hållbart sätt.