Evo – Hållbar inifrån och ut

Grunden i EFGs designfilosofi är ’Keep your darlings’, vilket innebär att våra möbler är designade för att hålla och behållas. Lär känna Evo som har en hållbar design med en innovativ konstruktion och materialkombination.

Evo är utvecklad och tillverkad utifrån ett cirkulärt tankesätt. Det är den låga vikten, de tunna dimensionerna, trästommen och 3D-textilen utan stoppning eller skum som ger Evo ett lågt klimatavtryck. Evo är certifierad med Möbelfakta vilket innebär att den är hållbart producerad utifrån kvalitet, miljö och sociala villkor.

EFG använder så mycket återvunnet material som möjligt och ser alltid till att materialet kan återvinnas när en del av möbeln eller hela möbeln behöver ersättas. Evo är tillverkad av endast tre material; trä, polyester och fjäderstål, och alla delar kan ersättas eller återvinnas var för sig. Trä är ett förnybart material och till Evo används FSC®-certifierad* ask och ek, från ansvarsfullt producerad skog. Den klassiskt snickrade trästommen utgör en stabil och hållbar ram medan den uppspända 3D-stickade textilen i sits och rygg skapar en mjuk och skön yta att sitta i. Eftersom EFG strävar efter att alla syntetiska material som används ska vara möjliga att återvinna, används 100 procent återvinningsbar polyester till Evo.

Textilen har 3D-stickats för att få tyget i ett enda stycke som sedan fästs i stolen. Tekniken minimerar spill genom att tyget precisionsstickas utan sömmar och veck. Eftersom stycket är formstickat kan det bytas ut med tiden vilket ger Evo lång livslängd. 

Du kan läsa mer om produkten på Evos familjesida!
 
*EFGs FSC-licensnummer är FSC-009111. 

Till produktsida