Familj

Evo – Loungemöbel i skandinavisk design

Hitta återförsäljare

Evo är en unik fåtölj som kombinerar tidlös skandinavisk design med en hållbar och innovativ konstruktion. Evos starka karaktär och sköna känsla väcker genast ett stort ha-begär. Låt möbeln bli en tidlös eye catcher i lobby, lounge och andra rum för möten eller umgänge.

Fåtölj med tidlös stil och innovativ design

Evo är en loungemöbel i trä med formstickat tyg och har tilldelats Red Dot Design Award i kategorin Home and Seating furniture. Jonas Forsman har designat Evo och inspirationen kommer från klassiska skandinaviska fåtöljer à la 50-tal, men det är också det enda som är klassiskt med Evo. Tidlös design i naturligt trä har kombinerats med den senaste stickningstekniken för att skapa en unik möbel som är lätt att förälska sig i. Tyget till sits och rygg är 3D-stickat i ett enda stycke som fästs i trästommen. Evo kommer i varianterna vitpigmenterad ask, svartbetsad ask och ek natur med beige eller svart tyg samt med eller utan armstöd. Alla utföranden av Evo kan kombineras. De breda armstöden med plan ovansida och volymen på det uppspända tyget gör Evo bekväm att luta sig tillbaka i. Mycket omtanke har lagts på de vackra och funktionella fästdetaljerna i fjäderstål som gör att textilen kan bytas ut vid behov. Evo har en unik förmåga att både sticka ut och smälta in i sin omgivning. Mest given är den i lounge, lobby och foajé men Evo passar också bra i reception eller som mötesstol i kontorsrum eller andra sociala ytor för möten och pauser.

Its flawless appearance makes Evo an attractive piece of furniture; the focus on sustainable materials and durability is also particularly compelling.

Red Dot Design Jury

En långsiktigt hållbar möbel

Evo är cirkulärt utvecklad och har få komponenter där varje del består av endast ett material som kan ersättas eller återvinnas var för sig. De tunna dimensionerna, den låga vikten, trästommen och textilen utan stoppning ger möbeln ett lågt klimatavtryck. Tyget är gjort av 100 procent återvinningsbar polyester och 3D-stickningen minimerar spill under produktionen. och eftersom tyget är stickat i ett enda stycke, kan det bytas ut för att förnya möbeln. Allt detta gör Evo till en möbel helt utan stoppning och skum som är långsiktigt hållbar. Ingenting är permanent fäst med sömmar eller lim. Alla komponenter kan tas bort, bytas ut eller återvinnas vid behov, och totalt används endast tre olika material i produkten. En tunn, lätt träram och ostoppad textil ger Evo ett lågt koldioxidavtryck. Träet är FSC®-certifierat*, vilket innebär att det kommer från ansvarsfullt producerade skogar. Eftersom Evo är hållbart tillverkad helt utan stoppning eller skum, minskar också användningen av kemikalier. Evo är även certifierad av Möbelfakta.

*FSC licensnummer FSC-C009111