Case

Möbler till Coca-Cola European Partners huvudkontor 

Coca-Cola European Partners huvudkontor ”The Happiness Factory” i Jordbro har blivit utsedd till världens bästa arbetsplats. EFG är stolta över rollen som möbelleverantör till arbetsplatsen som dessutom nominerades till utmärkelsen ”Sveriges snyggaste kontor” 2018.

Kontorsmöbler till världens bästa arbetsplats 2018

Coca-Cola European Partners huvudkontor genomgick en omfattande renovering mellan augusti 2016 och mars 2017. Det vackra kontoret är idag en modern, aktivitetsbaserad arbetsplats som reflekterar företagets långa historia. En enkät utförd av Leesman placerade dessutom huvudkontoret som nummer ett på företagets lista över världens bästa arbetsplatser 2018. Listan grundas på svar från medarbetare på fler än 3200 företag världen över. Bland annat visade svaren från medarbetarna på Cola-Cola Sverige att 95,8 procent var stolta över att bjuda in gäster till den ”nya” arbetsplatsen jämfört med 33,5 procent före renoveringen. Ingrid Ljung, fastighetsansvarig på Coca-Cola European Partners i Sverige, menar att nyckeln till det positiva resultatet för The Happiness Factory var att medarbetarna involverades i hög utsträckning.

– Redan 2014 påbörjades en omfattande analys om hur vår framtida arbetsplats skulle kunna se ut. Från de första ritningarna till inflyttning, fick vi vara med och utforma vad som skulle bli vårt nya kontor. Sedan vi flyttade in i det renoverade kontoret har många känt en ny stolthet över vår arbetsplats. När resultatet kom från Leesman blev jag extra glad eftersom det visade sig att känslan delades med nästan alla medarbetare, oavsett roll på företaget.

Lekfull inredning som speglar varumärket

Coca-Colas huvudkontor i Sverige, har ritats av Reflex Arkitekter, och nominerades 2018 till utmärkelsen ”Sveriges Snyggaste Kontor”. Varumärkena är återkommande inslag i inredningen. I inredningsprojektet var EFG möbelleverantör och lokalerna inreddes med bordet Collaborate med höga A-ben i trä, tvåsitssoffan Myspace, pelarbordet Chat, soffan Kavaljer och båset Surround som både skärmar av och dämpar ljudnivån.

  • EFGs roll: Inredningslösningar, möbelleverantör
  • Arkitekt: Reflex Arkitekter
  • Leveransdatum: 2017
  • Plats: Jordbro, Stockholm, Sverige
  • Verksamhet: Dryckesleverantör

Från de första ritningarna till inflyttning, fick vi vara med och utforma vad som skulle bli vårt nya kontor.

Ingrid Ljung, Sr Manager Property & Facilities Management Sweden, Norway & Iceland.