Nytt designsamarbete!

EFG presenterar nu ett nytt, spännande samarbete med internationellt hyllade Front och soffsystemet Ori. Formstarka Ori rör sig i gränslandet mellan hem och kontor och möter behovet av väldesignade möbler på morgondagens dynamiska kontor.

PRODUKTNYHET!

EFG presenterar nya soffsystemet Ori

Tillsammans med designstudion Front har EFG skapat ett dekorativt soffsystem där både komforten och estetiken bjuder in till sittande. Utgångspunkten var att ta fram en soffa i gränslandet mellan hem och kontor som man kan sitta och arbeta i en längre tid. Ori kan även fås med tillbehör som integrerade eluttag och bord i böjträ. Genom att kombinera form och funktion möter Ori behovet av väldesignade och bekväma möbler på morgondagens kontor.

– Idag finns ett växande behov av vardagsrumsliknande kontor med möbler för både arbete och möten. Ori är en soffa med hög komfort och unik karaktär som kompletterar vårt sortiment av modulära sittmöbler, säger Andreas Mattisson, Manager Product Development på EFG.

NYTT DESIGNSAMARBETE!

EFG x Front

Internationellt framgångsrika Front har en experimentell stil och skapar ofta möbler och designobjekt som berättar en historia om formgivningsprocessen eller materialet. Att experimentera med det visuella är något som designstudion tagit med sig i samarbetet med EFG och skapandet av Ori. Geometri och origami har varit inspirationen till den veckade strukturen, ryggens linjering och draperingen längs sidorna, som tillsammans med den indragna träsockeln bidrar till uttrycket.

– Tanken var att skapa en dekorativ soffa som kan stå för sig själv men också byggas i många olika varianter. I början av designprocessen utforskade vi modeller i vikt papper som sedan utvecklades till en soffa med organiska former och veckade utsmyckningar, säger Anna Lindgren, designer på Front.

Det unika designuttrycket gör Ori till en centerpiece som drar blickarna till sig och förhöjer miljön den placeras i. Det modulära kassettsystemet gör det dessutom enkelt att skapa varianter i olika utföranden som passar omgivningen. Ori kan placeras var som helst i rummet och betraktas från alla vinklar. Ryggstödet och sitsen sveper längs sidorna och skapar en rund form som kan liknas vid en solfjäder, vilket tillför en extra dimension i designen. Upptäck Ori – vår senaste darling och blivande designklassiker!

Fakta

  • Designad av Front
  • Möter behovet av väldesignade möbler
  • Modulärt kassettsystem
  • Unikt uttryck och hög komfort
  • Utformad för både arbete och lounge
  • Finns med tillbehör för el samt bord
  • 5 st moduler
  • Kan fås i valfritt tyg
  • Säljstart juni 2023