Familj

Zoe – Trästol med skandinavisk design

Hitta återförsäljare

Zoe är lika skön att sitta i som att titta på. Det här är en stolsfamilj i trä med sober skandinavisk design som tar för sig på ett naturligt sätt i rummet.

Stol i ek eller ask

Zoe är designad av Jonas Forsman och är en spänstig och nätt stol i trä med skandinavisk design. Stolen finns i varianter i ek, vitpigmenterad ask och svartbetsad ask.

Ek är rå och varm på samma gång medan vitpigmenterad ask ger ett naturligt ljus med skiftningar. Den svartbetsade asken skapar kontrast mot ljusare inredning. Det massiva träet ger stolen generös stabilitet samtidigt som de tunna detaljerna gör den slimmad i både form och vikt. Genom att formpressa skalen så tunna som möjligt har material sparats in samtidigt som de tunna dimensionerna ger en skön svikt. Trästolar blir dessutom bara vackrare med åren, vilket gör designen av Zoe än mer hållbar.

Inred med trästolar i matsal, hörsal och grupprum

Zoe är idealisk i inredningskoncept där man vill skapa en naturlig känsla med levande material. Det formpressade, lövtunna träet skapar direkt en känsla av liv i rummet. Zoe gör sig extra bra i hörsal, matsal och vid bord i ytor för pauser. Stolen fungerar i litet antal som praktisk och elegant inredningsdetalj samt att fylla hela salar med. För att göra Zoe än mer mångfacetterad går stolen att få med sitsen klädd i tyg eller skinn. Stolen kan enkelt staplas vilket gynnar alla rum där sittplatser snabbt kan behöva arrangeras om. Den är dessutom lätt att flytta på vilket gör den tacksam att inreda dynamiska arbetsplatser med.