Familj

Archie – Stolsfamilj med unik design

Hitta återförsäljare

Archie är en stolsfamilj framtagen med passion för unik design och variation. Stolen finns i flera utföranden för att passa konferensrum, lounge och andra rum för arbete och möten.

En stol designad för hela kontoret

Archie är en stolsfamilj formgiven av Carl Öjerstam. Namnet kommer från stolens utmärkande ”båge”, den vackert välvda ryggen som dessutom ger skön svikt. Archie är passande nog också ett pojknamn som betyder genuin eller djärv – precis som designen på stolen. Denna karaktäristiska stolsfamilj finns i varianter som passar en rad olika miljöer och användningsområden. Det här är en stol som är lika given som arbetsstol, kontorsstol, mötesstol i stora mötesrum och mindre arbetsrum liksom loungestol, i kök och andra sociala zoner på kontoret. Archie finns även som barstol vilket passar utmärkt för reception eller ytor med ståbord för fikapauser, arbete och spontana möten.

En hållbar plaststol

Archie är en av de miljöbästa plaststolarna på marknaden. Till skillnad från andra stolar i plast innehåller den ingen glasfiber eller träflis. Glasfibern försämrar plastkvaliteten vid återvinning vilket förkortar materiallivslängden avsevärt, och plasten blir mindre hållfast för varje återvinning. Archie består av plastkombinationen PC/ABS vilken kan återvinnas till 100 % med bibehållen kvalitet. Klädda varianter samt P6 Eco Black är tillverkade av hela 50 % återvunnet material. Stoppning och textil är de två materialen i möbler med störst utmaningar avseende miljö och kemikalier. Stoppningen i Archie klarar tuffa miljökriterier. Välj ett möbeltyg märkt med EU Ecolabel för att få den bästa miljöklassningen. Till Archies trästativ används FSC®-certifierat trä* från ansvarsfullt brukad skog. Delarna på Archie kan bytas ut vilket gör att stolen kan uppgraderas med tiden. Archie är dessutom certifierad med Möbelfakta!

(*FSC-C009111)

Varianter med olika stativ, sittskal och material

Inred kontorets olika rum med flera varianter av Archie. Varför inte klädda stolar i konferensrummet och oklädda stolar till matsalen? Stolen anpassas enkelt efter sammanhang och går att få med trästativ, fotkryss och metallstativ med fyra ben eller medar. Välj till lackade metallmedar i vinrött för ett piggt uttryck eller ekstativ för en varmare nyans och mjukare känsla. Trästativen finns förutom i ek även i vitpigmenterad ask och svartbetsad ask. Archie går att få helklädd, med sitsen klädd i tyg eller skinn eller med oklätt sittskal i plast. Stolen går också att få med armstöd; oklädda eller klädda i läder, och kan då enkelt hängas upp på bordet. Denna stolsmodell ger många möjligheter men alltid med samma tilltalande uttryck.