Familj

Archie – Stolsfamilj med unik design

Hitta återförsäljare

Archie är en stolsfamilj framtagen med passion för unik design och variation. Stolen finns i flera utföranden för att passa konferensrum, lounge och andra rum för arbete och möten.

En stol designad för hela kontoret

Archie är en stolsfamilj formgiven av Carl Öjerstam. Namnet kommer från stolens utmärkande ”båge”, den vackert välvda ryggen som dessutom ger skön svikt. Archie är passande nog också ett pojknamn som betyder genuin eller djärv – precis som designen på stolen. Denna karaktäristiska stolsfamilj finns i varianter som passar en rad olika miljöer och användningsområden. Det här är en stol som är lika given som arbetsstol, kontorsstol, mötesstol i stora mötesrum och mindre arbetsrum liksom loungestol, i kök och andra sociala zoner på kontoret. Archie finns även som barstol vilket passar utmärkt för reception eller ytor med ståbord för fikapauser, arbete och spontana möten.

Varianter med olika stativ, sittskal och material

Inred kontorets olika rum med flera varianter av Archie. Varför inte klädda stolar i konferensrummet och oklädda stolar till matsalen? Stolen anpassas enkelt efter sammanhang och går att få med trästativ, fotkryss och metallstativ med fyra ben eller medar. Välj till lackade metallmedar i vinrött för ett piggt uttryck eller ekstativ för en varmare nyans och mjukare känsla. Trästativen finns förutom i ek även i vitpigmenterad ask och svartbetsad ask. Archie går att få helklädd, med sitsen klädd i tyg eller skinn eller med oklätt sittskal i plast. Stolen går också att få med armstöd; oklädda eller klädda i läder, och kan då enkelt hängas upp på bordet. Denna stolsmodell ger många möjligheter men alltid med samma tilltalande uttryck.