Case

Inrett för nya arbetssätt hos Trygg-Hansa

Aktivitetsbaserade arbetssätt och en minskad kontorsyta ställer krav på möbler som utnyttjar lokalerna optimalt. Arkitekter från Tengbom ansvarade och EFG levererade inredningen när Trygg-Hansas huvudkontor gick från sju till två våningsplan.

Aktivitetsbaserat med möbler från EFG

Försäkringbolaget Trygg-Hansas huvudkontor på Kungsholmen i Stockholm finns idag i samma imponerande byggnad som ritades av Tengbom arkitektkontor i slutet av 1970-talet. Idag är det klassiska kontoret ersatt av ett aktivitetsbaserat arbetssätt som omfattar hela organisationen. Utgångspunkten var att företaget minskade kontorsytan, från sju våningsplan till två. Förändringen krävde ett kraftfullt fokus på effektiviserat lokalutnyttjande – men med bibehållen identitet, trivsel och produktivitet hos medarbetarna. Inredningslösningarna i lokalerna utformades i en strukturerad process, efter noggrann genomlysning av behoven. För att ingen ska ha långt att gå till den lokal man behöver, är layouten varierad mellan öppna kontorsytor, grupprum, mötesrum, enskilda rum och tysta rum.

Inredning med specialanpassade produkter

I projektet arbetade EFG med arkitekter från Tengbom. Arbetsstationerna utformades med det höj- och sänkbara bordet Active, ljudabsorberande skärmar från Tab, avskärmade arbetsplatser från Surround och arbetsstolar från Savo. I konferensrum och som projektbord användes skrivbordet Collaborate med eluttag i skivan och A-formade ben i trä. Trygg-Hansa valde att specialanpassa flera produkter ur EFGs sortiment som Avec och förvaringen Entry med träfront som är baserad på Storage. Till Collaborate i ljus ask valde man specialanpassade matchande träbänkar. På arbetsplatsen finns också gott om teambord och projektarbetsplatser för snabba möten i mindre arbetsgrupper. Idag arbetar alla på Trygg-Hansas kontor mobilt och finner plats efter behov, precis som det var tänkt från början.

  • EFGs roll: Leverantör av möbler och inredningslösningar
  • Arkitekt: Tengbom
  • Leveransdatum: 2017
  • Plats: Stockholm, Sverige
  • Verksamhet: Försäkring

Idag har vi en arbetsplats som stödjer effektivitet och samverkan för alla.

Carina Persson, Digital Marketing Specialist