Case

Kreativt och nordiskt på Sitrus kontor

När kommunikationsbyrån Sitrus skulle inreda sitt nya kontor fokuserade man på image, personal och framförallt kreativitet. Kontorets inbjudande atmosfär blev en uppskattad plats av både medarbetare och byråns kunder.

Kreativ inredning på kontoret

När kommunikationsbyrån Sitrus skulle inreda sitt kontor ville man skapa inredningslösningar som stödde medarbetarna att vara mer kreativa tillsammans. Personalen har sina egna arbetsplatser men man har också satsat på att skapa mötesytor som speglar organisationens och arbetets olika behov. Detta resulterade i rum med loungekänsla, ordentliga mötesrum för fokuserat arbete, fria ytor och väggar med whiteboards där man kan skriva, rita och skapa. Man valde även att ge lokalen en nordisk känsla i material- och färgval för att passa koncernens ursprung och uttryck.

Kontorsmöbler i ljusa och naturliga material

För att skapa en nordisk och ljus känsla inreddes de fria ytorna bland annat med bordet Collaborate i trä med höga A-ben och barstolar. På andra ställen användes lägre bord med stolar i ask och medstativ från Nova. För förvaring av kontorsmaterial som färgkartor och pärmar användes Create Storage med fronter i trä. I mötesrum användes Collaborate med rund bordsskiva. De kreativa öppna ytorna bjuder in till möten mellan kollegor som tidigare inte nödvändigtvis arbetade ihop. Inredningen och ytorna gör att man kan arbeta ostört, samtidigt som det finns utrymme för workshops och grupparbete. Den nya arbetsmiljön på Sitrus resulterade i en positiv känsla bland medarbetarna och gjorde att det kreativa arbetet blev mer produktivt. Sitrus kontor blev också en arbetsplats att bjuda in till vilket bland annat märkts genom att byråns kunder gärna valde att förlägga sina möten i lokalerna.

  • EFGs roll: Möbelleverantör 
  • Arkitekt: Kjellgren Kaminsky Architecture AB 
  • Leveransdatum: 2016 
  • Plats: Göteborg, Sverige 
  • Verksamhet: Digital kommunikationsbyrå 
  • Arbetsstationer: 45 arbetsplatser och 10 mötesrum