Case

Inspirerande inredning på Siemens huvudkontor

EFG stod för inredningslösningen när Siemens huvudkontor flyttade till nya lokaler i Arenastaden, Stockholm. Målet med flytten var att skapa en inspirerande och aktivitetsbaserad arbetsplats där människor kan mötas och interagera på ett naturligt sätt.

Aktivitetsbaserat kontor på fem våningar

Siemens flytt innebar en övergång till en arbetsplats med en ökad flexibilitet och aktivitetsbaserad funktionalitet. Kontorsytans totala storlek minskade från 20 000 till 10 000 m2 efter flytten och antalet arbetsstationer gick från 700 till 540. Layouten på kontoret är en kombination av öppna ytor samt mötes- och konferensrum av olika storlekar, fördelat på fem våningar. Allt är utformat för att främja interaktion samt för att motivera och inspirera medarbetarna. Siemens system och teknik för kommunikation, säkerhet, hållbarhet och arbetsplatsfunktionalitet har implementerats i hela byggnaden.

Kontorsmöbler som samspelar med färger och material

Inredningsprocessen involverade personal i fokusgrupper, samt i en fototävling som mynnade ut i unika, hisnande vackra fotoväggar med framför allt naturmotiv. Naturliga material och ytor som blont trä och natursten, förstärkta av genomtänkt belysning, sätter en lugn och ljus färgpalett. Möbler från EFG valdes noga ut för att samspela med materialen och färgpaletten. De öppna ytorna inreddes med pelarbordet Chat tillsammans med stolen Nova i vitbetsad ask med vitlackat medstativ. Intill sittplatserna med bord och stolar placerades soffan Kavaljer i färger som matchar mattorna. Arbetsstationerna inreddes med det höj-och sänkbara bordet Active och kontorsstolar från Savo. I de mindre grupprummen matchades färgen på fondväggarna med helklädda Nova-stolar med medstativ. Konferensrummen inreddes med kontorsstolen Woods med grå klädsel.

  • EFGs roll: Inredningslösningar, möbelleverantör
  • Arkitekt: T+E Arkitekter
  • Leveransdatum: 2017
  • Plats: Stockholm, Sverige
  • Verksamhet: Lösningar för hållbar fastighetsutveckling
  • Arbetsstationer: 540

Vi ville ha en personlig touch och lokaler som speglar andan på kontoret.

Betina Ottosson, Location Manager, Siemens.