Case

PwC:s nya kontor inreddes med fria sittplatser

När PwC flyttade till sitt nya kontor i Sandefjord, Norge skapade man en aktivitetsbaserad arbetsplats med fria sittplatser och zoner i olika färgskalor.

Färger och material för olika rum på kontoret

Stark identitet, lekfullhet och variation var nyckelorden vid planeringen och genomförandet av inredningen på PwCs nya kontor i norska Sandefjord. Färger och material valdes medvetet för att stödja de olika rummens funktioner. De aktiva zonerna har starkare färger och i de tysta zonerna används en mer dämpad färgpalett. Det nya kontoret designades med aktivitetsbaserade lösningar i åtanke och i processen planerades det också för fria sittplatser för de anställda. Idag är kontoret inrett för 50 arbetsstationer, men eftersom de anställda tillbringar större delen av sin arbetstid på sina kunders kontor, finns det plats för nästan 30 anställda att möta framtida tillväxt och utveckling i regionen.

Närheten till kollegorna är mycket uppskattad och vi ser att vi ser en tydlig fördel med att samla revisorer och konsulter för att dra nytta av vår tvärvetenskapliga expertis.

Rune Samuelsen, Director på PwC 

Möbler för öppna miljöer och tysta rum

Receptionen är hjärtat i det nya kontoret och förutom receptionsdisk inreddes ytorna i anslutning till receptionen med Create sittpuffar, soffor, bordet Chat. Konferensrummen inreddes med bordet Avia och stolen Woods med fotkryss i polerad aluminium. Sidobordet Navi gör sig fint i kontorets mindre rum för enskilt arbete. I den södra delen finns aktiva zoner för arbete, samarbete och informationsutbyte. Tysta zoner för koncentrerat arbete var mycket efterfrågade i planeringsprocessen. Den norra delen är idag reserverad för tyst arbete där det inte är tillåtet att prata med kollegor eller i telefon. För PwC är det viktigt att medarbetarna kan slappna av och ha kul på jobbet, därför är shuffleboard en del av det nya kontoret.

  • EFGs roll: Leverantör av möbler
  • Arkitekt: KB Arkitekter
  • Leveransdatum: 2016 
  • Plats: Sandefjord, Vestfold, Norge
  • Verksamhet: Bokföring, revision och finansrådgiving
  • Arbetsstationer: 50