case

Nytt möter anrikt på
reklamkontor i Göteborg

När reklambyrån Nunchi flyttade till nya kontoret på Linnégatan i Göteborg valde man att inreda med möbler från EFG för att sätta en modern och skandinavisk prägel på de anrika lokalerna.

I en sekelskifteslägenhet med högt i tak, stuckatur, fiskbensparkett och takmålning med keruber ligger reklambyrån Nunchis nya kontor. Lokalerna som stod klara 1899 sägs ha varit Oscar II:s festvåning och den historiska känslan hänger kvar, även om man med dagens inredning skapat ett betydligt mer modernt uttryck. Kontoret har inretts med stolar, skrivbord, mötesbord och förvaring från EFG i olika varianter, färger och material.
”Här fanns mycket att hämta redan i grunden. Genom att ta vara på stuckatur, väggar och golv har vi fokuserat på återbruk och sedan låtit EFG stå för det moderna och skandinaviska. Visionen var att skapa en inspirerande plats där stilsäkra och funktionella möbler samsas med utvalda och ibland oväntade föremål”, säger Victor Johansson, inredningsarkitekt på Krook & Tjäder.

CASe

Kund: Nunchi
EFGs roll: Möbelleverantör
Inredningsarkitekt: Victor Johansson, Krook & Tjäder
Färdigställt: 2021
Yta: 188 kvm
Plats: Göteborg
Verksamhet: Reklambyrå

Kulturen byggs i köket

Köket är företagets hjärta där måndagsfrukostar, luncher och andra informella möten äger rum. Här finns pinnstolen Zoe i ljus ask med svart skinnsits som man sitter både skönt och länge i samt ett platsbyggt ekbord som fanns i lokalen sedan tidigare och har kompletterats med stativ från Collaborate.

”Vi ville bevara det anrika i lokalen, men samtidigt få in en modern och kreativ känsla som representerar oss. Det ska kännas välkomnande och trivsamt utan att bli hemma hos”, säger Marcus Hessel, partner och VD på Nunchi.

Det stora blå

Kontorets största konferensrum med pampig stuckatur målades kungsblått från golv till tak. Det matchades med bordet Collaborate med rund skiva och inbyggda kabeluttag samt mötesstolen Archie i blå klädsel för en monokrom look. Med en diameter på 2,4 meter bjuder Collaborate in till möten för hela kontoret. Längs väggen står förvaringen Pulse i ljus ask med en specialdesignad sits i cognacsfärgad läder.

Den kungsblå nyansen bryter av mot den ljusa, naturnära färgskalan och passar fint med material som trä och läder

Marcus Hessel, partner och VD på Nunchi

Färgstarkt möter grått

Det mindre mötesrummet går i grå toner och de gradientsprejade väggarna kontrasteras av färgstark, abstrakt konst från Studio Aorta och Adèle Tornberg. Konferensbordet HideTech har inbyggda eluttag som göms inuti bordet och gör det smidigt att koppla upp sig. Mötesstolen Woods ger skön svikt vid såväl långa som korta möten.

Ateljé med öppna arbetsytor

I den ljusa och luftiga ateljén ryms rader av det höj- och sänkbara skrivbordet Rise i vitt, som parats ihop med kontorsstolen Soul från Savo. Här finns inga skrymmande hurtsar, i stället har man använt Pulse i ljus ask som ger smart och slimmad förvaring. Pulse har klätts med ett specialbakstycke som gör att den passar fint i mitten av rummet, där den också fungerar som avdelare. Pulse med nyckellås hittas även längst in i hörnet av ateljén. Väggen pryds av en akustisk väggpanel, föreställande Oscar II och hans fru Sofia, som skapar en behaglig ljudnivå.

”Det är viktigt för oss att kunna erbjuda våra anställda ergonomiska och hållbara möbler med lång livslängd”, säger Marcus Hessel.

”Med möbler från EFG kunde vi arbeta brett med alltifrån skandinaviska klassiker till specialgjorda, nyfunna darlings. Något så ’tråkigt’ som en ljudabsorbent kunde lyftas till en ny nivå med den pixlade bilden av Oscar II och Sofia. En annan favorit är träarmaturen som löser hela belysningspaketet och binder samman ateljén med lounge och konferensrum”, säger Victor Johansson.

Long play i loungen

I kontorets hall möts man direkt av ett modernt och stilrent intryck. Väggarna har klätts med träpanel i ek och i taket sitter ljusslingor som skapar ett svävande tak och leder in till den ”analoga” loungen.

Här finns sköna sittplatser, rum för att mötas utan skärmar och kanske till och med njuta av en LP-skiva på fredagseftermiddagen. Ovanför soffan hänger en specialgjord tavla av illustratören Mattias Lundin. Tavlans färgstarka detaljer och budskap bryter av och ger karaktär åt rummet.

I loungen finns också en speciallösning med förvaringen Pulse som byggts på höjden likt en pelare. I anslutning till loungen finns en balkong som förlänger rumskänslan ut mot Linnégatan.