case

EFG möblerar Health Innovation
campus på Lancaster University

EFG har levererat möbler till det 8000 kvm stora centret för hälsoinnovation vid Lancasters Universitet i England. Skolans fyra våningsplan har inretts med stolar, soffor, sittpuffar och bord i flera varianter och färger.

Möbler och bord till lounge och öppna miljöer

Health Innovation Campus vid Lancaster University fungerar som en plattform för samarbete mellan innovatörer, akademiker, vårdgivare, företag och allmänheten. Skolans syfte är att utveckla hållbara lösningar för några av de viktigaste hälso- och vårdutmaningarna i regionen. Lokalerna präglas av höga fönster, kaklade golv, ribbpaneler och olika rumslösningar för aktivitetsbaserat arbete. EFG:s möbler valdes utifrån deras design, hållbarhetsfaktor och pålitliga kvalitet. Bland produkterna märks särskilt Archie i både klädda och oklädda varianter som är 100 % återvinningsbara samt Mingle i en- och tvåfärgat tyg. I universitetets eventdel finns föreläsningssalar, utställningsyta, café och ett innovationslabb.

CASe

EFGs roll: Möbelleverantör
Inredningsarkitekt: John McAslan + Partners
Färdigställt: 2020
Plats: Lancaster, England
Verksamhet: Skola
Reception och utställningsutrymmen har inretts med varianter av loungesoffan Mingle i vinrött tillsammans med fåtöljen Woods Club i matchande klädsel. Varianter av bordet Collaborate och sittpuffar från Create Seating finns på utvalda ställen i de öppna miljöerna. I företagsloungen syns Mingle, Woods Club och Archie i lugna blåa och gråa nyanser.

Byggnaden har toppmoderna undervisningslokaler. Den här utvecklingen kommer verkligen att sätta Lancaster Medical School på kartan och möjliggöra ett nära samarbete mellan studenter och industrin

Professor Jo Rycroft-Malone, Dean, Faculty of Health and Medicine, Lancaster University

Sköna sittplatser i mötesrum och matsal

På entréplan intill arbetsstationer med Savo Soul finns en ”hot desk space” med Archie, en perfekt yta för samarbete och avstämningar. Mötesrummen på samma våning går i gråskala och har inretts med mötesbordet HideTech med tekniken smidigt inbyggd i skivan. I mötesrummet för 12 personer finns Archie som har medstativ och i rummet för 10 personer har bordet kombinerats med Woods med fotkryss i polerad aluminium och armstöd i platt stål. I caféterian The Hive Café finns ytterligare en variant av Mingle, här i grönt som kombinerats med HideTech som loungebord och olivgröna Archie.

Jag tycker att det ser fantastiskt ut och jag hoppas att det kommer att bli en lysande plats för alla som kommer att använda den.

Mick Donoghue, Byggledare på BAM