case

Skandinavisk atmosfär på kontorshotellet

I samband med att L2 Fastigheter utökade Kontorshotellet Atmosfär i Mölndal tog man ett helhetsgrepp på layout och inredning med möbler från EFG.

Atmosfär Kontorshotell tillhandahåller lokaler som passar oavsett om företaget växer eller minskar. Fastigheten ligger i ett expansivt område i Mölndal. Hela kontorshotellet rymmer ca 1400 kvm ljusa och luftiga rum. När man tog ett helhetsgrepp på de gemensamma ytorna och kontorsrummen var syftet att gå från avskalade och standardiserade lokaler till mer hemtrevliga lokaler med en levande känsla. Här finns rum som passar 1–2 personer och även större rum på upp till 30 kvm för 4–6 personer. Byggnaden är långsmal, vilket gör att i princip alla rum har fönster med mycket ljusinsläpp.

CASe

EFGs roll: Möbelleverantör
Kund: L2 Fastigheter
Inredningsstylist: Made By Guts
Färdigställt: 2021
Plats: Göteborg
Verksamhet: Kontorshotell

Material som flirtar med naturen

Louise Svensson på Made by Guts var inredningsstylist för uppdraget och tycker att det viktigt att generera trivsel i allt från komfort till de små detaljerna som gör den stora skillnaden. Hon berättar att hon ville skapa en miljö som kan tilltala många människor från olika branscher och företag.

”Lokalen ska fylla praktiska behov samtidigt som man ska trivas och vilja vara på jobbet. Jag ville mjuka upp uttrycket och låta olika material och texturer skapa liv i rummen.”

Eftersom L2 Fastigheter erbjuder lokaler där bredband, skrivare, kaffe och även möbler ingår om hyresgästen vill, var det viktigt att hitta en leverantör som kunde erbjuda hög kvalitet och rätt design till attraktiva priser. Rummen fungerar även som showroom för Kontorshotellet Atmosfär och ska ge inspiration till hur hyresgästerna kan inreda.

”Vi vill omge oss med naturen. Jag bröt av med trä och andra material som kork och läder för att skapa en taktil, skandinavisk känsla. Det ska vara rogivande och naturliga material flirtar med vårt behov av att landa i ett lugn” säger Louise Svensson.

EFG använder sig av återvunna material och
möblernas kvalitet ökar livslängden på dem,
det tycker vi är väldigt positivt

Mikaela Widell, L2

Ombonad känsla och trevligare möten

I konferensrummet ville man skapa trevligare möten för både öga och kropp. Dit valdes bordet Collaborate i helvit variant med fasade kanter bestyckat med el, HDMI och ethernet för snabb uppkoppling. Möblerna i konferensrummen har samma feeling för att kunna kombineras i framtiden. Bordet kombinerades med Archie med hjul och skinnklädsel i cognac som matchar korklampan.

Louise berättar att hon valde behagliga och harmoniska färger som skapar en ombonad känsla. Hon mixade material och färger för att få det mer lekfullt samtidigt som det skulle vara en lättföränderlig miljö.
Kontorsrummen inreddes med stolen Favor, Archie och skrivbordet Active. Det gemensamma köket används både för lunch och avstämningar, och inreddes med stolen Nova i oklädda varianter i ask och medvarianter med klädsel. Kombinationen skapar ett dynamiskt, varmt och inbjudande intryck.

”Jag valde enkla och rena färger som tillsammans blir spännande. Möblerna fungerar under lång tid och tillåter anpassning om man vill lägga till något i miljön eller måla om rummets väggar” säger Louise Svensson.

L2 Fastigheter ser en ökad efterfrågan på flexibilitet och kompletta kontorslösningar. Mikaela Widell är kundansvarig och har jobbat med att inreda kontorshotellet Atmosfär.

När vi inredde kontorshotellet ville vi få in en touch av natur. Vi tänker mycket på vår miljöpåverkan. EFG använder återvunna material och möblernas kvalitet ökar livslängden på dem, det tycker vi är väldigt positivt. Det är fina möbler med en naturlig och tidlös design!