Case

Möbler till Elektroskandias logistikcenter

För att möta framtidens krav byggde Elektroskandia ett nytt logistikcenter i Örebro med tillhörande kontor och butik. EFG var med på förnyelseresan och inredde centret med möbler som möter behovet av såväl avskildhet som samverkan.

En inredningslösning för framtidens anläggning

Elektroskandia har bedrivit verksamhet med centrallager i Örebro i över 50 år. Elektroskandias nya fastighet byggdes 2017 och är på hela 43 500 m2. Fastigheten har fått certifieringen Miljöbyggnad Silver och tar tillvara på förnybar energi genom en solcellsanläggning. På kontoret arbetar drygt 100 tjänstemän och ytan disponerar egna kontor, öppna arbetsplatser, samtalsrum, telefonrum och konferensrum i olika storlekar. Den nya inredningen skulle tillgodose medarbetarnas behov av både samverkan och avskildhet i lokalerna.

Öppna ytor och rum inreddes med noga utvalda kontorsmöbler

I inredningen möter lugna grå nyanser noga utvalda kulörer av gult, grönt och blått. I projektet arbetade EFG nära arkitekt- och konsultföretaget MER Arkitekter. För att skapa sittplatser i de öppna ytorna användes modulsofforna Kavaljer och Create Seating. Soffan Kavaljer i grått matchades med sittpuffen Bold samt pelarbordet Chat som småbord. De gråa färgerna går igen i tvåsitssoffan Myspace som ställts mittemot varandra för att ge avskildhet för arbete, möten eller telefonsamtal. I arbetsrum, mötesrum och konferensrum placerades borden Avec, Team Pro, Collaborate och Izi Effect. I rummen finns också stolar från flera olika stolsfamiljer såsom Nova, Woods samt Graf som barstol. Det nätta bordet Mongezi med vitt metallstativ i retrodesign används som loungebord tillsammans med den låga fåtöljen Woods Club med snurrstativ.

  • EFGs roll: Möbelleverantör och inredningslösningar
  • Arkitekt: MER Arkitekter
  • Leveransdatum: 2017
  • Plats: Örebro
  • Verksamhet: Elteknikösningar
  • Arbetsstationer: 100

Det nya kontoret tillgodoser medarbetarnas behov av både samverkan och avskildhet.

Pia Stenwall, projektledare Elektroskandia