Case

Inredning för trivsel och produktivitet hos Dan Foam

Danska Dan Foam tillverkar madrasser och har sitt kontor i Årup. När arbetsplatsen skulle inredas var visionen en inredningen för att stärka företagets image och höja såväl produktivitet som trivsel på kontoret.

Inredda zoner för arbete, möten och avkoppling

När Dan Foam skulle inreda sitt kontor var utgångspunkten att skapa en inspirerande miljö för att stärka företagets image, höja produktiviteten och locka nya medarbetare till företaget. För att lyckas med detta var målet att skapa miljöer med tydligt fokus på medarbetarnas välbefinnande. EFGs arbetssätt med olika zoner för arbete, möten och avkoppling var avgörande i Dan Foams val av EFG som leverantör av möbler.

Attraktiva miljöer med möbler för sittplatser och förvaring

För att skapa en enkel och attraktiv kontorsmiljö användes det skrivbordet Izi Effect och mötesbordet Coaborate med inbygg teknologi i bordsskivan. Vid arbetsstationerna placerades bordsskärmen Tab som dämpar ljud och ger avskildhet vid skrivbordet. Genom båset Surround med tak gjorde man plats för avskilda möten, pauser och telefonsamtal i det öppna kontoret. Flexibel förvaring från Create och låsbara skåp från Storage fungerar även som rumsavdelare och avlastningsyta i lokalerna. Collaborate som ståbord i ljus ask användes tillsammans med barstolar för att arbete, avstämningar och fikapauser.

  • EFGs roll: Inredningslösning och möbelleverantör
  • Arkitekt: Steen Guddumkjær
  • Leveransdatum: 2015
  • Plats: Aarup, Danmark
  • Verksamhet: Tillverkningsindustri
  • Arbetsstationer: 32