Case

Inredning till Azets Insights kontor

Azets Insight har nordiska rötter och är ledande leverantör av ekonomi- och lönetjänster. EFG fick uppdraget att leverera möbler när Azets skulle inreda sitt kontor i Solna.

Behov av enhetlig kontorsinredning

Azets Insight hade under 2018 öppnat flera nya kontor i Stockholm, Göteborg och Malmö. Kontoret i Solna rymmer 175 medarbetare på ca 2700 kvadratmeter, fördelat på en och en halv våning. Det fanns ett behov att inreda publika ytor, konferensrum och ytor för arbetsuppgifter som kräver sekretess. De anställda på Azets har fasta arbetsplatser och på kontoret finns grupprum för 6-8 personer samt mindre rum för enskilt och ostört arbete. Kontoret rymmer också touch down-ytor för snabba avstämningar över en kopp kaffe. Lokalerna i Solna följer samma struktur som företagets övriga kontor i Norden och inredningens färger, tyger och material behövde gå i samma stil som de andra kontoren.

Smarta lösningar med EFG som möbelleverantör

EFGs roll i projektet var möbelleverantör och produkterna valdes utifrån Azets arbetssätt och kontorets utformning. I publika utrymmen placerades den modulbaserade soffan Mingle och pelarbordet Chat som tillsammans skapar ett flexibelt och bekvämt sittande där ytorna nyttjas effektivt. För touch down-ytorna användes låga och höga varianter av arbetsbordet Collaborate i trä. Mötesrummen inreddes med det höj- och sänkbara skrivbordet Izi Effect för möjlighet att arbeta stående eller sittande. I de enskilda rummen sparar man plats med Navi, ett litet praktiskt sidobord i laptophöjd. I såväl mindre som större arbetsrum samt publika ytor användes varianter av klädda stolar från familjen Archie.

  • EFGs roll: Möbelleverantör
  • Leveransdatum: 2018
  • Plats: Solna/Stockholm
  • Verksamhet: Ekonomisystem
  • Arbetsstationer: 175

Vi har skapat en ”Azets-känsla” som man känner igen när man besöker oss. Vi får ofta beröm för våra lokaler från våra medarbetare, kollegor i Norden och kunder.

Ulrika Scheffer, projektledare på Azets Insights