Case

Aritco fick ett lyft med kontorsmöbler från EFG

Aritco Lift AB tillverkar hissar för alla situationer, oavsett om det är ett hem, köpcentrum, kontor eller någon annan plats. När företagets kombinerade kontors- och industrilokal hade totalrenoverats och skulle inredas levererade EFG möblerna.

Funktionell och hållbar inredning i renoverade lokaler

I oktober 2018 flyttade Aritco Lift AB in i en kombinerad kontors- och industrilokal på 16 500 kvm. Lokalen hade helrenoverats men många av originalbyggnadens detaljer har bevarats. Hållbarhet var den bärande visionen genom processen och hela 75 procent av kontorets möbler är begagnade. Renoverings- och flyttprojektet har drivits tillsammans med medarbetarna och utifrån ledstjärnorna samarbete, kreativitet, innovation och välmående landade man i ett aktivitetsbaserat kontor. Förutom kontoret för cirka 100 medarbetare inrymmer Aritcos lokaler också produktionsyta för hissar. I Aritcos lokaler finns många projektrum och projektytor samt ett stort antal mindre rum när behov för avskildhet finns. Entré, omklädningsrum, gym, matsal, kaffeytor och konferensrum är gemensamma för alla.

www.aritco.com

Inredning och möbler inspirerade av skandinavisk design

Färger och toner på väggar, golv och möbler är valda utifrån att skapa igenkänning i varumärket. Syftet var även att skapa en varm och välkomnande känsla där medarbetarna känner att de vill vara. Inredningskonceptet skulle ta avstamp i skandinavisk design med möbler präglade av äkta material och rena linjer. Den skandinaviska stilen kompletterades med möbler av industriell karaktär för att spegla Aritcos produktion. Den klädda soffmodulen Mingle med hög rygg skapar trevliga och samtidigt något avskärmade sittplatser i det öppna kontorslandskapet där man valt stora glaspartier istället för väggar. På det sättet suddas gränserna mellan produktion och kontor ut för att stimulera tvärfunktionella relationer och samarbeten. I lokalerna hittar vi också bordet Izi Effect, samt kontorsstolar och pallar från Savo. I konferensrum och andra ytor för möten och arbete användes bordet Collaborate med A-ben i trä och kabelluckor i skivan för smidig uppkoppling.

  • EFGs roll: Möbelleverantör
  • Inredningsarkitekt: AG Arkitekter
  • Leveransdatum: 2017
  • Plats: Stockholm, Sverige
  • Verksamhet: Hisstillverkning
  • Arbetsstationer: 100