Designer

Gridy

Designstudion Gridy består av Wilhelm Grieg Teisner och Lars Olav Dybdal. Gridy är kända för att skapa enkel, funktionell design med stil, personlighet och humor.

Designstudion Gridy startade 2009 och består av Wilhelm Grieg Teisner och Lars Olav Dybdal. Duon studerade vid Bergen Academy of Art and Design och har nu sin bas i Oslo. Gridy är kända för att skapa enkel och funktionell design präglad av stil, personlighet och humor.

Intervju med Gridy

Berätta om er själva!

Vi träffades när vi studerade vid fakulteten för konst, musik och design i Bergen. Efter kandidatexamen flyttade Lars Olav till Köpenhamn och tog en master vid Royal Academy of Fine Arts and Design. Wilhelm flyttade till Oslo och tog sin master i industridesign på Oslo School of Architecture and Design. Under vår tid i Bergen gjorde vi några projekt ihop och upptäckte att vi samarbetade bra och hade kul tillsammans. Vi gillar båda att spendera tid i verkstaden för att utveckla koncept och idéer. Vi bestämde oss för att vi ville jobba mer tillsammans och när Lars Olav flyttade tillbaka till Oslo grundade vi Gridy Design. Namnet Gridy är en kombination av bokstäverna i våra efternamn Grieg och Dybdal.

Har ni någon designfilosofi?

Vi har ett minimalistiskt synsätt på design, som är förankrat i skandinaviska traditioner. Vi strävar efter att skapa enkla och ärliga produkter som är användarvänliga och har en nordisk känsla. Vi kombinerar rationalitet med estetik och humor för att skapa design med personlighet. Design ska ha karaktär och fylla ett syfte utan att ”skrika på uppmärksamhet”. Bra design ska använda material på ett rationellt sätt och göra produkten intuitiv att använda. Vår ambition är alltid att skapa hållbar design. Vi gillar att använda material på ett ärligt sätt och adderas oväntade detaljer som gör en produkt intressant.

Vi kombinerar rationalitet med estetik och humor för att skapa design med personlighet.

Lars Olav Dybdal

Berätta om Ride som ni designat för EFG.

Det är en minimalistisk barstol där inspirationen till designen kommer från enhjulingar. Vårt mål var att designa en barstol som både skulle kunna stå ut och integreras i ett rum på samma gång. Stolen har ett mittben som fortsätter ner från sätet i en kurva som tangerar basen och slutar i ett fotstöd som nästan balanserar på golvet. Vi ville skapa en karaktäristisk barstol med rena, enkla linjer med en form som fokuserar på det väsentliga; sits, bas och fotstöd, anslutna i en enda linje.

Produkter designade av Gridy

Se alla produkter