Västsvenska Handelskammaren

"Våra lokaler, miljöer, produkter och material ska andas alla företag i Västsverige"
Caroline Domeij, chef för möten och event

Kund: Västsvenska Handelskammaren

Arkitekt:
Stylt 
Vår roll:
Inredningsplanering, workshop facilitator, möbelleverantör 
Leveransdatum:
Februari 2016 
Plats:
Göteborg 
Verksamhet:
Näringslivsutveckling 
Antal anställda:
70 
Workstations:
90 
efg014176

Inspiration, kraft och lärande i nya lokaler

Utmaning och lösning
Oavsett om en gäst är student, en besökare från utlandet eller en kollega från ett medlemsföretag så skall det alltid finnas något nytt att lära sig om näringslivet och företagen i Västsverige. Lokalerna skall inspirera, medlemmarna ska känna tillhörighet och att de är en del av ett i ett starkt näringsliv. Styrkekluster som är viktiga i Västsverige har lyfts fram i inredningen, med syfte att visa den kompetens som finns hos företagen - både de kända och mindre kända. I de olika konferensrummen gestaltar man klustren på olika sätt. Profileringen i rummen; "Provrummet, Testbanan, Labbet", förstärks med specialtryckta mattor och korta berättelser om företagen.

Kontoret skall vara en inbjudande mötesplats dit man vill komma och där man vill stanna. Organisationen driver många nätverk, men det spontana mötet som uppstår mellan besökarna är lika viktigt. Träffar arrangeras med beslutsfattare från både politiken och näringslivet och lokalerna ska bjuda in till kontakt. Västsvenska Handelskammaren är relationsbyggare och lokalerna stöttar och underlättar att man träffas och blir presenterade för varandra. Medlemmen i fokus är en målsättning.

EFG fick uppdraget att inreda kontoret och att samtidigt inkludera fler västsvenska möbelleverantörer.

Västsvenska Handelskammaren har nu ett aktivitetsbaserat kontor – vilket har möjliggjort en halvering av kontorsyta och dubblering av konferensyta. Lösningen togs fram genom bland annat workshops hållna av EFG. Personalen har varit involverad i processen för att lyfta fram behov och ta fram lösningar baserade på dessa. För att förbereda inför flytten valde vissa avdelningar att jobba aktivitetsbaserat redan på det gamla kontoret.

En oro inför flytten var att många i personalen förväntade sig att de skulle sakna ett eget, tyst rum. Två tysta rum skapades på det nya kontoret; "Tystnaden" och "Lugnet". Detta har nu justerats då behovet av tysta rum visade sig vara mindre än förväntat.

Aktivitetsbaserat är ett helt nytt arbetssätt för medarbetarna och som i alla förändringar så tar det lite tid innan man vant sig. Det man redan nu märkt är att kommunikationen mellan avdelningarna ökat, samt att man har flexibilitet att ändra och justera lokalerna efter behov.Produkter i detta referenscase

Genomförbar inspiration

Att hitta rätt inspirationsmaterial är ofta nyckeln till ett lyckat projekt. Som ledande leverantör av inredningslösningar erbjuder vi alla våra kunder hjälp med att hitta inspirationsmaterial och möjligheten att förvekliga det i rätt produkter. Kontakta oss förskräddarsydd vägledning i dessa frågor.

Låt oss inspirera er
eller ring oss direkt på: