Sparebanken Vest

"Jonsvollkvartalet är ett landmärke i Bergen"
IArk - Monica D. Heck, int.ark mnil, partner

Kund: Sparebanken Vest

Arkitekt:
IArk - Monica D. Heck, int.ark mnil, partner 
Vår roll:
Leverantör, inredare 
Leveransdatum:
Januari 2016 
Plats:
Jonsvollkvartalet, Bergen  
Verksamhet:
Bank 
Workstations:
700 
efg013886

Nya arbetsformer med aktivitetsbaserad inredning

Utmaning och lösning
Sparebanken Vest har samlat sju dotterbolag i en magnifik byggnad mitt i hjärtat av Bergen. Totalt arbetar nu över 700 personer i de nya lokalerna. Arkitektbyrån Cubus har ritat bygganaden, som också blev prisbelönt 2016. Byggnaden ligger som en del av kulturaxel i staden och är inspirerad av anslående landskap och norska material.

De nya lokalerna innebär nya sätt att arbeta och mötas på. Utveckling av företagskulturen och nya arbetssätt har därför varit en central roll i planeringsprocessen. Det är planerat och förberett för aktivitetsbaserad inredning, genom att man använt en kombination av fasta och fria platser.

Interiörlösningen är planerad runt arkitektoniska trappor - ringar på vatten - med de mest sociala och aktiva zonerna runt denna kärna; kaffebarer, mötesrum och sociala områden. Ju längre bort från kärnan man förflyttar sig, desto lugnare. Här finner man zoner för koncentration och fokuserat arbete. Zoner och sociala områden planerades redan från arkitektens sida för att skapa interaktion och naturliga mötesplatser mellan människor.

Alla mötesrum i atrium är inredda med mötesbord EFG Collaborate i massiv ek. Skåp för personlig förvaring vid arbetszonerna är utrustade med RFID-lås så att de anställda använder samma kort här som på andra platser i byggnaden. Flera lösningar är utvecklade för projektet; garderobslösningen i ek är designad speciellt med tanke på vädret i Vestlandet. Man har arbetat mycket med utformningen av arbetsplatser för att optimera storleken på arbetsytor och funktionalitet för olika användare. Arbetsbordet EFG Active används i olika storlekar.

Kärnan i aktivitetsbaserad inredning är att vi bör välja plats för en specifik uppgift som ska lösas. Variation i arbetet har därför varit centralt för inredningsplaneringen och alla arbetszoner har därför tillhörande stödrum fullt utrustade med video och annan interaktion. Det finns också mötes- och projektbord i alla arbetszoner.

Genomförbar inspiration

Att hitta rätt inspirationsmaterial är ofta nyckeln till ett lyckat projekt. Som ledande leverantör av inredningslösningar erbjuder vi alla våra kunder hjälp med att hitta inspirationsmaterial och möjligheten att förvekliga det i rätt produkter. Kontakta oss förskräddarsydd vägledning i dessa frågor.

Låt oss inspirera er
eller ring oss direkt på: