Smidsrød Helsehus

"Genom arkitektur och materialval har vi arbetat för att förändra begreppet "vårdhem" , och istället uttrycka gästernas målsättning – ett aktivt ”hälsohus”.
Helena Enoksen, Kristiansen & Bernhardt
Bli kontaktad av oss
eller ring oss direkt på:

Kund: Smidsrød Helsehus

Arkitekt:
Helena Enoksen, Kristiansen & Bernhardt 
Vår roll:
Inredningsrådgivare, producent, partner 
Leveransdatum:
December 2013 
Plats:
Nøtterøy, Norge 
Verksamhet:
Offentligt hälsoföretag, vårdcentral 
efg1023246

Funktionalitet och utmärkt visuell design

Utmaning och lösning
Smidsrød Helsehus erbjuder förebyggande hälsoarbete och många olika typer av behandlingar för patienter i rehabilitering. Med det stora utbudet är detta också en arbetsplats för många olika fackområden, bland annat läkare, sjukgymnaster, arbetsterapeuter, sjuksköterskor och vårdpersonal. Detta har varit utgångspunkten i planeringen av både byggnad och inredning, att lösningarna ska fungera optimalt och säkerställa en effektiv drift.

Lösningen blev ett helhetstänk med ljus och modern känsla. Möblernas material och färger är valda utifrån en färgpalett för hela huset och för de olika zonernas identitet. Viktigt för inredningen har varit att spegla användarnas mål att bli friska och omgivningens karaktär.

Det har varit ett stort fokus på valet av flexibla möbler och på höga funktionskrav. Vi valde skarpare färger i de offentliga rummen, och en mer dämpad palett i patientrummen, som får en mer hemlik atmosfär. Designen är baserad på byggnadens läge i ett landskap mellan gröna fält och havet.

Genomförbar inspiration

Att hitta rätt inspirationsmaterial är ofta nyckeln till ett lyckat projekt. Som ledande leverantör av inredningslösningar erbjuder vi alla våra kunder hjälp med att hitta inspirationsmaterial och möjligheten att förvekliga det i rätt produkter. Kontakta oss förskräddarsydd vägledning i dessa frågor.

Låt oss inspirera er
eller ring oss direkt på: