Kleppestø Ungdomsskole

"Vi har planerat skolan som en liten stad."
Gro Haveland, arkitekt MNAL

Kund: Kleppestø Ungdomsskole

Arkitekt:
Fortunen Arkitekter AS, Gro Haveland 
Vår roll:
Producent, inredare 
Leveransdatum:
2015 
Plats:
Bergen, Norge 
Verksamhet:
Utbildning 
Workstations:
70 anställda, 630 elever 
efg014302

En stor och modern skola – inredd med färg och respekt for miljön

Utmaning och lösning
Skolan är planerad som en liten stad med gator och allmänna utrymmen. Varje klass har sin våning och var och en av de identiska våningarna har "gator" mellan klassrumen med ljus, luft och balkonger i varje ände. Skolan är organiserad med klassrum för upp till 30 elever. I varje klassrum finns ett tillhörande grupprum, dit eleverna kan gå när de behöver en lugnare miljö. Klassrummen har interaktiva tavlor. Eleverna har också fått personliga förvaringsskåp, som är placerade i korridorerna.

Den prisbelönta arkitektbyrån Fortunen har ansvarat för projektet med planering, byggande och inredning. Valet av naturliga och miljövänliga material är konsekvent i både exteriören och interiören. Inuti finns används fyra genomgående färger, som återkommer i olika kvaliteter. Dessa färger härrör från färgerna på fasaden. Detsamma gäller användningen av trä. Färgerna och miljötanken går också igen i velet av möbler. Det används mycket möbler från Lammhults. Eleverna uppskattar de stora ljusa rummen och fönstren som släpper in utomhusmiljön i klassrummen.

"Vi har valt eleganta klassiska möbler där funktionalitet och hållbarhet har varit viktigt. Färgerna och kvalitetsnormerna återspeglas i möblerna. Lammhults passar perfekt in i den här profilen. Till exempel valde vi Cinema fåtölj i en mjuk ull i samma färger som byggnadens huvudfärg. På Spira stol, har vi valt en mjukare pastellfärg", säger Gro Haveland, arkitekt.

Genomförbar inspiration

Att hitta rätt inspirationsmaterial är ofta nyckeln till ett lyckat projekt. Som ledande leverantör av inredningslösningar erbjuder vi alla våra kunder hjälp med att hitta inspirationsmaterial och möjligheten att förvekliga det i rätt produkter. Kontakta oss förskräddarsydd vägledning i dessa frågor.

Låt oss inspirera er
eller ring oss direkt på: