Gjensidige Försäkringar

"De nya lokalerna är anpassade för de anställda för att mötas och arbeta tillsammans, och vi har märkt att det fungerar ännu bättre än planerat."
Siw Brekken, Inredningsansvarig vid Gjensidige
Bli kontaktad av oss
eller ring oss direkt på:

Kund: Gjensidige Försäkringar

Arkitekt:
Lund+Slatto / Christian Eriksen  
Vår roll:
Producent och inredningsrådgivare  
Leveransdatum:
Januari 2014 
Plats:
Oslo, Norge 
Verksamhet:
Försäkringsrådgivare 
Workstations:
1000 
efg012242

Aktivitetsbaserad inredning som en plattform för en ny företagskultur

Utmaning och lösning
De flesta anställda hos Gjensidige hade tidigare ett eget arbetsrum med stationär dator och telefon. I arbetet med den nya inredningen var målet att skapa en inredning som var flexibel, som underlättade samarbetet mellan de anställda och som var anpassad efter de aktiviteter som utförs på kontoret. Den grundläggande idén med projektet var att skapa en arbetsplats där medarbetarna kunde känna en nära, hemtrevlig och personlig tillhörighet.

Lösningen i Gjensidiges fall blev gröna växter och material i varma färger, skapar ramar för den nya arbetsplatsen på Gjensidige. Inredningen i mötesrum och i de öppna yrorna har en mjuk design med omfattande användning av textil och träslaget ek. Mjuka sittplatser används som dämpande akustiska element.

Det finns arbetsplatser för 80 % av de anställda på kontoret, men det finns alltid plats för alla. En stor del av inredningen är specialdesignad för detta projekt och har testats noga av de anställda för att skapa olika arbetszonerna anpassade för att möta de anställdas behov. Alla anställda är organiserade i zoner i ett öppet kontorslandskap. En så kallad clean-desk-policy är införd, för att hålla arbetsplatsen ren och fräsch. Den nya lösningen ger de anställda stor flexibilitet i arbetet. EFG är stolta över att ha skapat en attraktivt och inspirerande miljö för de anställda. En atmosfär som också stärker Gjensidiges image och företagskultur.

Genomförbar inspiration

Att hitta rätt inspirationsmaterial är ofta nyckeln till ett lyckat projekt. Som ledande leverantör av inredningslösningar erbjuder vi alla våra kunder hjälp med att hitta inspirationsmaterial och möjligheten att förvekliga det i rätt produkter. Kontakta oss förskräddarsydd vägledning i dessa frågor.

Låt oss inspirera er
eller ring oss direkt på: