Framtidens Äldreboende

"EFG förstod uppgiften bästa av alla. De hade både en överblick och fångade upp detaljerna. EFG lyssnade på våra behov och önskemål och man förstod vad vi menar med sensorisk stimulering, social inkludering och bidrog med egna idéer. EFG har i hög grad inspirerat till att vi har förverkligat denna fantastiska plats.”
Bent Sørensen, konsulent på LLFP
Bli kontaktad av oss
eller ring oss direkt på:

Kund: Framtidens Äldreboende

Arkitekt:
Byggherreansvarig Bent Sørensen, LLFP 
Vår roll:
Inredningsrådgivare och producent 
Leveransdatum:
Januari, 2014 
Plats:
Alborg, Danmark 
Verksamhet:
Äldreomsorg 
efg1023139

Teknologi, trivsel och arbetsglädje

Utmaning och lösning
De äldre kommer i framtiden att ställa högre krav på att uppfylla individuella behov i sitt vårdboende. Utmaningen var att det ska inte likna ett vårdhem utanför snarare ett hotell eller en lägenhetsbyggnad. Men samtidigt ska de äldres specifika behov mötas. Värdeorden är sensualitet, rörelse och inkludering och varje rum i byggnaden skulle ha sin egen personlighet.

Lösningen blev att vart och ett av de sex temarummen har fått sin egen personlighet. Till exempel är biblioteket inrett med mörka färger och rejäla fåtöljer som är bra att läsa i. Foajén inreddes som ett öppet välkomnande rum med högt i tak, glas ut mot världen och mjuka loungemöbler. I caféet möter de boende varandra, umgås och tar med varandra på gemensamma promenader.

Orangeriet är ljust, öppet och grönt med möbler och parasoll. Den mysiga rummet har bekväma möbler som är lätta att komma i och ur. Samtliga våningar har olika inredning med olika möbler, och det gör det lätt att se skillnaden och att hitta rätt. Möblerna kombinerar komfort med hög estetik.

Genomförbar inspiration

Att hitta rätt inspirationsmaterial är ofta nyckeln till ett lyckat projekt. Som ledande leverantör av inredningslösningar erbjuder vi alla våra kunder hjälp med att hitta inspirationsmaterial och möjligheten att förvekliga det i rätt produkter. Kontakta oss förskräddarsydd vägledning i dessa frågor.

Låt oss inspirera er
eller ring oss direkt på: