EFG HOV+DOKKA

“Vi är mycket nöjda med att de nya lokalerna berättar historien om vilka vi är och vad vi kan bidra med till våra kunder."
Toril Bache Jenssen, Adm. dir. EFG HOV+DOKKA

Kund: EFG HOV+DOKKA

Arkitekt:
Metropolis, Cathrine Holst 
Vår roll:
Inredningslösningar 
Leveransdatum:
2017 
Plats:
Oslo 
Verksamhet:
Kontorsinredning 
Workstations:
35 
efg014441

God dynamik i vardagen med aktivitetsbaserad inredning

Utmaning och lösning
Rent skrivbord och fri placering är vardag på det nya huvudkontoret för EFG HOV+DOKKA i Oslo, som fungerar som både showroom och arbetsplats för 35 personer.

I ljusa lokaler i Nydalen med utsikt över Akerselva och de lummiga omgivningarna har EFG funnit sig tillrätta. Om du går längs älven kan du se rakt in i lokalerna som har en hel glasad vägg på bottenvåningen.

Vilka vi är och hur vi arbetar, samarbetar och träffar kunder och partners har styrt arbetet med utformningen av de nya lokalerna. Med ny, integrerad teknologi har vi också fått en enklare och smartare vardag.

Tanken var att de nya lokalerna skulle vara öppna, representativa och att alla zoner skulle användas aktivt. För att detta skulle kunna genomföras, var det naturligt att införa principen "rent skrivbord". I processen såg vi tydligt att det skulle innebära fördelar för alla anställda om vi också gick över till fri placering. Slutligen blev lösningen en kombination av fasta utrymmen och fria sittplatser. Två cellkontor betjänar flera funktioner, enskilda samtal, projektkontor och naturligtvis en lugn arbetsplats de dagar då man verkligen behöver stänga dörren för att få jobbet gjort.

EFG HOV+DOKKA är en av de största leverantörerna av kontorsmöbler i Norge. Med en vision att skapa inredningslösningar som förbättrar kundernas identitet och prestation, är det viktigt att vi kan kommunicera och presentera vårt budskap i omgivningar som återspeglar vår passion. Vi upplever även att vårt budskap kommer tydligare fram nu när vi är i lokaler som är anpassade till oss och vår vardag.

De nya lokalerna berättar om vilka vi är och vad vi kan bidra med för våra kunder. Erfarenheter från flyttprocessen har gett oss en hel del inspiration och nytt engagemang för det dagliga livet, där vi ofta arbetar med företag som själva är på gång att flytta.

Personalen har tagit ägarskap över kontoret på ett mycket bra sätt, de trivs och utvecklas. Dynamiken finns närvarande i vardagen, i det att vi möter olika kolleger beroende på vilket rum vi sitter i. Besökarna inspireras och ser goda lösningar. Kunderna kommer till oss och talar om att "så vi kommer att ha det" och då fungerar våra lokaler som det är tänkt: som en plats för våra kunder där de kan se, uppleva och fatta bra beslut.

Genomförbar inspiration

Att hitta rätt inspirationsmaterial är ofta nyckeln till ett lyckat projekt. Som ledande leverantör av inredningslösningar erbjuder vi alla våra kunder hjälp med att hitta inspirationsmaterial och möjligheten att förvekliga det i rätt produkter. Kontakta oss förskräddarsydd vägledning i dessa frågor.

Låt oss inspirera er
eller ring oss direkt på: