• n

  n

 • November 2018

 • Nov 05
  EFG skriver avtal med SKL Kommentus Inköpscentral
  Nov 05 –

  EFG skriver avtal med SKL Kommentus Inköpscentral

  EFG har fått förnyat förtroende att vara avtalsleverantör till SKL Kommentus Inköpscentral!

  Avtalet är rikstäckande, beräknas vara värt 1,4 miljarder kronor per år och nära 1 000 avropsberättigade myndigheter har inom kort möjlighet att handla inredning av oss inom 7 av totalt 11 avtalsområden. Avtalet löper på 2 år med möjlighet till förlängning om 1+1 år.

  Respektive avtalsområde har ett utvalt standardsortiment som kompletteras med övrigt sortiment från flera tillverkare för att öka valmöjligheterna.

  EFG, som även har varit leverantör på tidigare avtal, är glada och stolta över att vi fått tilldelning inom samtliga områden vi har deltagit i. Vi ser det som en bekräftelse på att vi har ett attraktivt erbjudande som uppfyller avtalets höga krav avseende kvalitet och miljö.

  Kontakta ert närmsta EFG Kontor om du vill veta mer. Ni kan också gå in på EFG:s respektive SKL Kommentus Inköpscentrals avtalssida för att få mer information. Länkar finner ni nedan.

  Kontakta oss!
 • April 2018

 • Apr 11
  EFG Archie - we are all different
  Apr 11 –

  EFG Archie - we are all different

  We have different days.
  We do different things.
  In different places,
  but we are still one.
  Just like EFG Archie,
  designed by Carl Öjerstam.

  Download the brochure and meet EFG Archie.
 • Mars 2018

 • Mar 22
  Input interiör förvärvar EFG European Furniture Group
  Mar 22 –

  Input interiör förvärvar EFG European Furniture Group

  Nordens ledande oberoende inredningskoncern, Input interiör, har tecknat avtal om förvärv av EFG, European Furniture Group.

  – En strategiskt viktig affär som ökar vår närvaro i Norden, säger Sune Lundqvist, CEO och grundare av Input interiör.

  Föregående år gjorde Input interiör sin första utlandsetablering i Finland och nu växer koncernen ytterligare på den nordiska marknaden. Genom förvärvet av EFG expanderar Input interiörs verksamhet till att inkludera Norge och Danmark, samtidigt som verksamheterna i Sverige och Finland förstärks.

  EFG grundades 1885 i Tranås och har sedan dess utvecklats till en av inredningsbranschens ledande aktörer. EFG driver en inredningsverksamhet med 23 showroom i Sverige, Finland, Norge och Danmark samt en produktion av varumärkena EFG och SAVO.

  – Med förvärvet blir EFGs inredningsverksamhet en del av Input interiör-koncernen och därmed en renodlad inredningsleverantör som får tillgång till nya tjänster och marknadens bredaste sortiment. Samtidigt får produktionen bättre förutsättningar att utvecklas till en helt fristående aktör, säger Marcus Westdahl, CEO på EFG.

  Input interiör ser stora fördelar med förvärvet.

  – Vi får tillgång till en ny plattform i Norge och Danmark samtidigt som våra befintliga verksamheter i Sverige och Finland förstärks med ytterligare kompetenta medarbetare. Dessutom får vi tillgång till två starka produktvarumärken, EFG och SAVO, som kommer att utvecklas ännu bättre fristående, säger Mille Milehem, COO på Input interiör.

  Förvärvet är föremål för godkännande från Konkurrensverket och affären förväntas slutföras under andra kvartalet av 2018.

  För mer information kontakta:
  Marcus Westdahl, CEO EFG, +46 (0)730-98 14 00 or marcus.westdahl@efg.se
 • Februari 2018

 • Feb 12
  Stockholm
  Tack för en fantastisk vecka!
  Feb 12 – Stockholm

  Tack för en fantastisk vecka!

  Vi har haft en fantastisk vecka på Stockholm Furniture Fair 2018.

   

  På återseende!

  PS. om du inte redan får produktnyheter och nyhetsbrev från oss, klicka här för att prenumerera.

  http://www.efg.se/~/media/286FCC66B8F14B6DB8451EFFA406AF6F.mp4 video/mp4
 • November 2017

 • Nov 30
  EFG Kite, elegant och lekfull ljuddämpning
  Nov 30 –

  EFG Kite, elegant och lekfull ljuddämpning

  EFG satsar vidare på produkter för akustik och lanserar nu en ny väggmonterad ljudabsorbent; EFG Kite. Uttrycksfull, flexibel och lättanvänd passar EFG Kite perfekt i en modern och öppen kontorsmiljö.

  ”Med EFG Kite har vi haft som mål att erbjuda en ljudabsorbent med både god funktion och elegant design” berättar Johan Björkman, produktchef på EFG.

  Namnet ”EFG Kite” är inspirerat av produktens utseende och skvallrar om att här finns utrymme för lekfullhet. Själva skärmen är fyrkantig i två olika storlekar, rektangulär eller L-formad. Den kläs i tyg i en eller två färger, vilket sammantaget ger inredaren nästan oändliga möjligheter att variera utförandet på sin egen EFG Kite-lösning.

  ”Det är också en mycket lättmonterad produkt” berättar Johan, ”vilket kommer att spara mycket tid för både montörer och kunder”. ”Det underlättar också självklart när man vill flytta om på kontoret, allteftersom behoven förändras”.

  EFG Kite är designad av EFG Design Team under ledning av Marianne Dahl.

  För mera information:

  Marianne Guriby Dahl, Produktutvecklingschef; marianne.dahl@efg.se  +46.765367508

 • Oktober 2017

 • Okt 25
  De nya produkterna EFG Mingle och EFG Tab S - redan på BimObject
  Okt 25 –

  De nya produkterna EFG Mingle och EFG Tab S - redan på BimObject

  Du har väl inte missat att vi nu lanserar EFG Mingle, EFG Tab S och EFG Kite?

  Både EFG Mingle och EFG Tab S finns tillgängliga på BimObject redan nu.

  Du hittar dem här:
  EFG Mingle: https://bimobject.com/en/efg/product/efgmingle
  EFG Tab S Desk: https://bimobject.com/en/efg/product/efgtabs_desk
  EFG Tab S Wall: https://bimobject.com/en/efg/product/efgtabs_floor
  EFG Tab S Floor: https://bimobject.com/en/efg/product/efgtabs_wall
  Om du inte redan har upptäckt de många fördelarna som finns med Bim, så följer här de viktigaste användarfördelarna:

  • Underlättar för alla som vill kunna ladda ner nästan alla filformat för ritprogram
  • All produktinformation på ett ställe
  • Användarvänlig webbplats
  • Direkt konfiguration i 3D-visning gör det enkelt att använda även för den oerfarna användaren

  Du hittar våra produkter på BimObject här:

  http://bimobject.com/en/product?brand=efg 

 • Okt 23
  EFG Mingle, smart och bekvämt på liten yta
  Okt 23 –

  EFG Mingle, smart och bekvämt på liten yta

  En flexibel, byggbar, kompakt, men ändå bekväm soffserie är EFG:s höstnyhet 2017: EFG Mingle. Formgiven av KnudsenBergHindenes för den som vill skapa eleganta och sköna sittplatser och samtidigt ta upp minimalt med utrymme.

  ”Hög komfort på minsta möjliga areal har varit nummer ett för oss i utvecklingsprocessen” berättar Steinar Hindenes, ”formuttrycket för EFG Mingle är enkelt, med några utvalda detaljer som ger modellen en egen karaktär”. Designen beskriver Steinar Hindenes som något dämpad, för att soffan skall passa in i många olika miljöer och kunna modelleras i varierade uppsättningar, vilket är viktigt för ett modulbaserat program.

  EFG Mingle presenterades som koncept under utveckling på Stockholm Furniture Fair 2017. Under året har modulerna utvecklats och färdigställts för att nu lanseras i en komplett produktfamilj med sittdelar och bord i olika storlekar och utföranden.

  EFG Mingle är en såväl bekväm, funktionell som estetiskt tilltalande soffa, som tar minimalt med dyrbar yta i anspråk” säger Johan Björkman, produktchef. ”Vi har eftersträvat effektivitet, framförallt i funktionalitet, men också ur andra perspektiv som är viktiga för vår kund; golvyta, transport och material”. ”Efter det positiva gensvar produkten fick under mässan är vi mycket förväntansfulla inför säljstarten!”.

  EFG Mingle kan med sin flexibla konstruktion enkelt anpassas till kraven i en modern och föränderlig omgivning och passar utmärkt i de flesta offentliga miljöer; kontor, reception, skola, hälso- och sjukvård. Modulerna kan varieras i ett oändligt antal kombinationer av rundade och raka former och kan efter behov skapa stängda rum, öppna rum, små rum och stora rum – enkelt uttryckt, rum för alla sorters mingel.

  KudsenBergHindenes har formgivit EFG Mingle och är också upphovsmän till EFGs populära stolsfamilj EFG Woods.

  EFG Mingle finns på BimObject.

  För mera information:

  Marianne Guriby Dahl, Produktutvecklingschef; marianne.dahl@efg.se  +46.765367508

 • September 2017

 • Sep 25
  Sverige
  Produktnyheter - Air Pods - Nytt koncept för tysta rum och mötesrum
  Sep 25 – Sverige

  Produktnyheter - Air Pods - Nytt koncept för tysta rum och mötesrum

  Arbetsplatsens funktion är under förändring. Det enda som vi säkert vet om arbetsplatsen i framtiden är att vi faktiskt inte vet exakt vad den behöver innehålla. Ytorna blir mindre och många upplever en ökad takt av förändringar i behovskraven. Vi strävar hela tiden efter att hitta nya lösningar som är ekonomiskt lönsamma och hållbara. Därför lanserar vi nu Air Pods som ett nytt koncept i vår produktportfölj.

  Air Pods är ljudisolerade, flexibla rum som enkelt kan anpassas till befintliga och nya lokaler. De kan också flyttas byggas om när behoven ändras.

  Oavsett om du vill bygga ett mötesrum, en lugn zon eller en skyddad plats där anställda kan prata ostört i telefonen eller ta en tyst paus från kontorslandskapet, är det bra och flexibla lösningar. Air Pods är modulbaserade standardprodukter, integrerade med teknik, ventilation och ljus, och kan konfigureras i många olika storlekar.

  Produkten finns i vårt showroom i Göteborg, och kan upplevas och testas där.

  Kontakta oss för mer information.

  Ring tel: 031 – 87 08 70 eller hitta kontaktinformation för ditt närmaste EFG-kontor här Mer information och tekniska specifikationer finns här

  Vi ser fram emot att höra från dig.
  Hälsningar Team EFG

 • Sep 25
  Sverige
  EFG på Designers Saturday
  Sep 25 – Sverige

  EFG på Designers Saturday

  Varmt välkommen att besöka oss när vi deltar på Designers Saturday i Oslo 8-10 september. Vi ställer ut på AHO, Arkitektur- och Designhøgskolen, Mariedalsveien 29 (busshållplats 2), där vi kommer att visa våra produkter med fokus på
  EFG Mingle, EFG Create Seating och EFG Create Storage

  Program Designers Saturday:

  Fredagen den 8 September:
  Öppnande av Designers Saturday, Langkaia 1, från kl 16.30. Öppnande kl 17.00.
  Prisceremoni kl 17.30-18.00.

  Lördagen den 9 September:  
  09.00 - 18.00 Gratis bussar och 36 öppna showrooms.
  Saturday Night Party från kl 19.00.

  Söndagen den 10 September:
  11.00-16.00 Gratis bussar och 36 öppna showrooms.
  16.00 Auktionen börjar på KHiO och på Blomqvist websida. 

  Läs mer om Designers Saturday här
 • Juni 2017

 • Jun 29
  Sverige
  När semestern närmar sig!
  Jun 29 – Sverige

  När semestern närmar sig!

  Är du typen som har svårt att slita dig från jobbet under semestern? För vissa känns det där med att koppla av och ta en paus svårt. Vi listar de bästa tipsen för en riktigt avslappnad semester!

  1. Lämna stressen på jobbet

  Börja semesterdagarna med egentid. Ett par minuters promenad, jogging, cykling eller simning i din ensamhet gör dig mer avkopplad men också mer energisk resten av dagen. - ”Kära stress... Jag gör slut!”

  2. Överplanera inte och var flexibel

  Stanna på en plats under en lite längre tid för att varva ner ordentligt (några dagar eller till och med hela semestern). Ha som mål att bara göra enstaka saker varje dag. Häng vid poolen, bada i havet, laga mat med familjen, gör något aktivt och det allra viktigaste - VILA!  

  3. Var i vatten

  Även om du inte kan gå till en exotisk strand, kan du allt som oftast hitta något sätt att njuta av vattnet på. Att bara se på vatten är avkopplande och energigivande. Att hoppa i är helt underbart. - "Tusentals har levt utan kärlek, inte en utan vatten!"

  4. Bli ett barn igen

  I vardagslivet är det lätt att glömma vad som gjorde en lycklig som barn! Koppla bort jobbet helt och lär dig att leka igen. Spendera en timme på att spela ditt favoritpel, kasta frisbee med en vän, sparka boll, cykla eller spela ett instrument! Skratta och känn frihetskänslan.

  5. Lyssna på ljudböcker


  Vi har förälskat oss i ljudböcker och lyssnar hela tiden, oavsett om vi springer, kör eller sitter på ett flyg. Nu har vi ett spännande bibliotek fyllt med titlar som håller oss sysselsatta kommande veckor! - "Shhhh, jag lyssnar på min ljudbok!"


  Glada och soliga semesterhälsningar till er alla!


  #efg#europeanfurnituregroup#inspiration#semester

   

   

 • Maj 2017

 • Maj 22
  Sverige
  Färger som påverkar oss på arbetsplatsen
  Maj 22 – Sverige

  Färger som påverkar oss på arbetsplatsen

  Vi människor påverkas av olika färger på olika sätt. Färger kan därför användas på olika sätt beroende på om man vill göra ett uttalande, sätta prägel, framkalla en viss känsla eller skapa uppmärksamhet. Färger kan också användas för att aktivera eller lugna. Genom att välja rätt färgschema på arbetsplatsen kan man framkalla precis det man vill att medarbetare och besökare ska uppleva och känna. Kanske är det en atmosfär av elegans, värme och lugn eller lekfull ungdom?

  De primära färgerna

  GUL
  Gul färg förknippas med glädje, energi och optimism. Det är en solskensfärg som ger oss en varm och positiv känsla. Gult pockar snabbt på vår uppmärksamhet och kan användas för att markera viktiga saker i kommunikationen eller i ett rum. De flesta post-it-anteckningarna är gula, av mycket bra skäl. Gult skapar nämligen optimistiska känslor och livlighet och stimulerar vår hjärna och kreativitet, det är en bra idé att använda den på områden som skapas för kreativa sessioner och workshops. Men var försiktig, för mycket gult kan ge en störande effekt.

  RÖD
  Energi, styrka och beslutsamhet är ofta förknippat med röda färger. Färgen har en mycket känslomässig inverkan och skapar intryck av snabbhet, styrka och mod för oss. Röda föremål får vår omedelbara uppmärksamhet vilket gör att röda mattor används naturligt vid evenemang för att påkalla till uppmärksamhet. Rött stimulerar också diskussion och argumentation. I affärsprojekt kan rött användas för att stimulera människor att fatta snabba beslut eller att spegla energi och spänning. Färgen är även lämplig att använda i matsalar och kaféområden eftersom den stimulerar vår aptit och smak.

  BLÅ
  Den blå färgen förknippas med stabilitet, förtroende och visdom. Det är den färg som flest människor anger som sin favoritfärg. Som himlens och havets färg har den en lugnande effekt som hjälper oss att slappna av. Eftersom blått också är kopplat till medvetenhet och intellekt kan det användas för att förbättra noggrannheten och precisionen i kommunikationen. Det sänker också vår hjärtfrekvens och kan därför passa på kontor, eftersom det bidrar positivt till medarbetarnas lugn och känsla av hopp.

  De sekundära färgerna

  GRÖN
  Vi förknippar grönt med tillväxt, harmoni och friskhet samt hållbarhet, tillförlitlighet och miljövänlighet. Grönt är naturens färg och har en helande kraft. Färgen är också förknippad med säkerhet och vilket gör det till en naturlig färg att använda på nödutgångsskyltar. Grön är också den färg som sägs kräva den minsta mängden ansträngning för våra ögon. Det gör den till en bra färg att ha på skrivbordet på datorn om du spenderar flera timmar framför en skärm. Grönt minskar också ångest och en kombination av blå och grön fungerar mycket bra för att skapa en lugn och avslappnad känsla på arbetsplatsen.

  ORANGE
  Orange stimulerar känslor som glädje, lycka och energi. Orange kombinerar den röda färgens energi och den gula färgens lycka. Forskning har visat att orange kan öka hjärnans syreförsörjning, ge en uppfriskande effekt och stimulera hjärnaktiviteten. Orange är ofta förknippad med hälsosam mat och kan stimulera aptiten vilket det till en lämplig färg för matsalar.

  LILA
  Kunglighet förknippas ofta med lila färger, likaså elegans och kreativitet. Det är en kombination av stabiliteten i den blåa färgen och energin i den röda. Färgen är ofta omtyckt av barn och ungdomar vilket gör att den med fördel kan användas på platser för skola och utbildning.


  UNDVIK GRÅTT
  Gråa färger bidrar sällan till ny energi och får människor att bli passiva och ointresserade. Om man vill inreda med gråa färger är det en god idé att para ihop färgen med en ljusare och färgstark nyans eller färg som hjälper till att kompensera effekten av det gråa.


  Att välja färg till arbetsplatsen, kläderna eller skrivbordet påverkar vårt humör och produktivitet. Dock är färger emellertid inte det enda som påverkar oss - man kan fortfarande vara effektiv i en grå kostym eller träna effektivt i en svart outfit. Får vi dock välja färg är det positivt att välja en som jobbar med istället för mot oss.

   

  Källor:
  - http://color-wheel-artist.com/primary-colors.html

  - http://www.colour-affects.co.uk/psychological-properties-of-colours

  - http://www.scienceofpeople.com/2013/01/10-ways-color-affects-your-mood/

  #efg#europeanfurnituregroup#inspiration

   

   

 • Maj 17
  Sverige
  Månadens varumärke - Fritz Hansen
  Maj 17 – Sverige

  Månadens varumärke - Fritz Hansen

  Utvalt varumärke hos EFG i maj

  Kärnan i vårt sortiment är våra egentillverkade produkter under varumärket EFG. För att ni alltid ska hitta det ni söker hos oss förstärker vi det med några av Europas ledande varumärken. För att dessa ska kännas självklara för er  presenterar vi nu Månadens Varumärke hos EFG.

  Den leverantör som presenteras får extra fokus och lyfts fram med nyheter, information, specialkampanjer eller andra erbjudanden.

  Först ut, som maj månads samarbetsleverantör är Fritz Hansen.

  Se alla våra varumärken här!

  #fritzhansen #republicoffritzhansen

   

   

 • April 2017

 • Apr 28
  Är uteplatsen klar för vår- och sommarsäsongen?
  Apr 28 –

  Är uteplatsen klar för vår- och sommarsäsongen?

  Har ni lyxen att ha tillgång till en uteplats i anknytning till kontoret? Oavsett om den är stor eller liten brukar det vara ett stort mervärde för medarbetarna. En härlig plats för en paus, ett telefonsamtal eller en lunch i solen. 

  Behöver uteplatsen uppdateras är det perfekt att få det klart nu, innan säsongen dragit igång på riktigt och det efterlängtade vädret är på plats!

  Vi erbjuder utemöbler i hög kvalitet från bland annat:
  - Blå Station
  - Grythyttan
  - Arper
  - Softline
  - Four Design

   

  Om du klickat på länken för kontakt i vårt mail kan du vara lugn. Vi kontaktar dig inom kort! 

   

 • Apr 16
  Stockholm
  Ledande inredningslösningar i nytt kontor
  Apr 16 – Stockholm

  Ledande inredningslösningar i nytt kontor

  På EFG:s kontor i Stockholm tar varumärket konkret form i nya, inspirerande och mångsidiga lokaler. I sitt kombinerade kontor och showroom kan EFG: s team nu visa kunderna hur ledande inredningslösningar skapas.

  Läs mera här!
  http://www.efg.se/~/media/33C64F7F4B3E4AF094EB40CF5EBD46C4.mp4 video/mp4
 • Apr 13
  Göteborg
  Kreativitet, personal och image i fokus
  Apr 13 – Göteborg

  Kreativitet, personal och image i fokus

  EFG fick uppdraget att inreda Sitrus kontor, där målet var att skapa nya kreativa möjligheter. Resultatet är en varierad och dynamisk arbetsplats.

  Läs mera om Sitrus här!
  http://www.efg.se/~/media/C9E81C3BF2C64EEEA62716111B988567.mp4 video/mp4
Nov 11 –

EFG Produktnyheter

EFG Collaborate
Bordet för projektarbete, kommunikation och kunskapsutbyte.
EFG Collaborate är ett resultat av nära samarbeten mellan EFG och inredningsarkitekter. Bordets design är inspirerat av en utveckling av ett kundprojekt och har utformats för att fungera både som mötes- och projektbord, eftersom projektarbete är en ökande aktivitet på kontoren. Den robusta designen med ben i massivt trä signalerar värme och bidrar till en varm och inbjudande atmosfär. 
Mer produktinformation finner du här.


EFG Free

Vikbar skärmen för dynamiska zoner och arbetsplatser.
EFG Free är en fristående vikbar skärm för bord. Den förvandlar mötesbord till fokuserade arbetsplatser för många eller delar upp arbetsytan i zoner. Den här dynamiska lösningen bidrar till akustiken i rummet, till att få kontoret multifunktionellt och till arbetssättet ”Activity Based Work”.
Mer produktinformation finner du här.

EFG Tab
Bordsskärm som skapar designmöjligheter på arbetsplatsen.
EFG Tab är en ny bordsskärm som inbjuder oss till att leka med färger, den finns som enfärgad, tvåfärgad och enfärgad med söm i kontrastfärg. EFG Tab är inspirerad av flera kundprojekt som vi har jobbat med och trenden att använda akustiska produkter som design element när det gäller färg och form. I den stora EFG Tab kollektionen finns många storlekar att välja på, allt för att passa alla bordsskivor.
Mer produktinformation finner du här.

EFG Chat
Bordet för kommunikation och småprat.
EFG Chat är en ny familj av bord för informella möten i gemensamma ytor så som café, matsal, mötesrum, lobby och lounge. Finns i många versioner, från lågt till högt och med många valmöjligheter när det gäller material och färger vilket gör den lätt att jobba med på många olika områden inom arbetslivet. Ett antal skivformer är kombinerade med olika pelarstativ.
Mer produktinformation finner du här.