• n

  n

 • April 2017

 • Apr 16
  Stockholm
  Ledande inredningslösningar i nytt kontor
  Apr 16 – Stockholm

  Ledande inredningslösningar i nytt kontor

  På EFG:s kontor i Stockholm tar varumärket konkret form i nya, inspirerande och mångsidiga lokaler. I sitt kombinerade kontor och showroom kan EFG: s team nu visa kunderna hur ledande inredningslösningar skapas.

  Läs mera här!
  http://efg.se/~/media/33C64F7F4B3E4AF094EB40CF5EBD46C4.mp4 video/mp4
 • Apr 13
  Göteborg
  Kreativitet, personal och image i fokus
  Apr 13 – Göteborg

  Kreativitet, personal och image i fokus

  EFG fick uppdraget att inreda Sitrus kontor, där målet var att skapa nya kreativa möjligheter. Resultatet är en varierad och dynamisk arbetsplats.

  Läs mera om Sitrus här!
  http://efg.se/~/media/C9E81C3BF2C64EEEA62716111B988567.mp4 video/mp4
 • Mars 2017

 • Mar 28
  Göteborg
  Inspiration, kraft och kunskap i nya lokaler
  Mar 28 – Göteborg

  Inspiration, kraft och kunskap i nya lokaler

  EFG fick uppdraget att inreda Västsvenska Handelskammarens nya kontor i Göteborg, där möten, inspiration och medlemsföretag står i fokus.

  Läs mera här
  http://efg.se/~/media/0AC84221D4794670AAB7E88BCFAF3D98.mp4 video/mp4
 • Mar 02
  Göteborg
  Tack för igår Arkipelago Göteborg!
  Mar 02 – Göteborg

  Tack för igår Arkipelago Göteborg!

  Under onsdagen den 1:a mars fick EFG Kontorsmöbler i Göteborg möjligheten att träffa ett gäng nyfikna och inspirerande arkitektstudenter på arbetsmarknadsmässan som Arkipelago Göteborg anordnar på Chalmers University of Technology för att ge arkitektstuderande möjligheten att komma närmre näringslivet. Ett fantastisk initiativ tycker EFG Kontorsmöbler som i år tog chansen att agera sponsor. Tema för årets mässa var Framtidens arkitektur vilket lyfte upp många spännande diskussionsämnen.

  Arkipelago Göteborg är Chalmers arkitekturs arbetsmarknadsutskott och har funnits sedan 2011 och består av engagerade studenter som vill föra utbildningen närmare arbetslivet. Genom samtal, workshops, mentorskapsprogram och den årliga arbetsmarknadsmässan skapar de mötesplatser mellan studenter och yrkesverksamma. Arkipelago Göteborg vill att man genom dessa plattformar ska kunna mötas på lika vilkor och ha ett utbyte av varandra och därför jobbar vi ständigt med att utvärdera och utveckla våra åtaganden.

  Varje år arrangerar Arkipelago Göteborg en arbetsmarknadsmässa där studenter och företag får chansen att mötas och prata om framtida jobb, yrket, utbildningen och allmänt om arkitektur och samhällsbyggnad! Mässan innehåller förutom montrar av inbjudna företag och besökande studenter även tävlingar, föreläsningar och annan underhållning.

  EFG Kontorsmöbler i Göteborg sponsrade med inredning till mässans café samt utställarnas green room. På plats var även EFG-koncernens VD Marcus Westdahl, och deltog som talare i mässans Speakers Corner med ämnet "Framtidens arbetsplats". Ett tema som i relation till mässans tema ledde fram till intressanta frågor och diskussioner.

  Nu ser vi fram emot den 24:e mars, då är det dags för Arkipelago Stockholm på KTH. Vi ses där!


 • Februari 2017

 • Feb 11
  Stockholm
  Tack för en fantastisk vecka!
  Feb 11 – Stockholm

  Tack för en fantastisk vecka!

  Vi har haft en fantastisk vecka på Stockholm Furniture & Light Fair 2017. Tack till er alla som besökte oss för att se våra inredningslösningar under temat EVOLVE.

  Här bjuder vi på lite inspiration från vår monter.

  Välkommen att se närmare på:

   

  På återseende!

  PS. om du inte redan får produktnyheter och nyhetsbrev från oss, klicka här för att prenumerera.

  http://efg.se/~/media/ECC1475483DC4793AB4DE86D8446B50C.mp4 video/mp4
 • Feb 08
  Stockholm
  Stockholm Furniture & Light Fair 2017: vilken start!
  Feb 08 – Stockholm

  Stockholm Furniture & Light Fair 2017: vilken start!

  Andra dagen av Stockholm Furniture & Light Fair 2017 är igång. Vi hade en fantastisk dag igår och vår monter EVOLVE fick ett varmt mottagande av våra kunder.

  På videon ovan ser du några filmer från vår monter, samt förvaringsklassikern EFG Storage (här med RFID-lås) som visas i förnyad design på mässan.

  Glöm inte följa oss på Facebook och LinkedIn för fler nyheter under veckan.

  Vi finns i monter A37:40. Välkommen!


  http://efg.se/~/media/B00175292A8F49E6AE95942918E91B71.mp4 video/mp4
 • Feb 08
  Stockholm
  Stockholm Furniture & Light Fair 2017: what a start!
  Feb 08 – Stockholm

  Stockholm Furniture & Light Fair 2017: what a start!

  The second day of Stockholm Furniture & Light Fair 2017 is underway. Yesterday was fantastic and our stand EVOLVE has inspired many of our visitors.

  In this video, you can see our storage classic EFG Storage (equipped with RFID-lock) in an updated design.

  Welcome to stand A37:40!


  http://efg.se/~/media/B00175292A8F49E6AE95942918E91B71.mp4 video/mp4
 • Feb 07
  Stockholm
  EFG ställer ut på Stockholm Furniture & Light Fair 2017
  Feb 07 – Stockholm

  EFG ställer ut på Stockholm Furniture & Light Fair 2017

  EFG kommer att visa spännande lösningar och hur vi kan förverkliga dina inredningsidéer!

  Mässan sätter fokus på hur EFG kan hjälpa kunder med utmaningar i öppna kontor, såsom ljud, design och integritet. Integrerad teknik i arbetsplatser är också en viktig fråga för många och EFG har nyheterna. Boka upp den 9-13 februari i kalendern för ett besök i vår monter. Kom och berätta om er verksamhet och era mål.

  Du kommer få veta mer om vad som händer under mässveckan och nyheter i stort och smått, både här på hemsidan, via nyhetsutskick, Facebook, samt LinkedIn.

   

  Välkommen!

 • Feb 01
  Stockholm
  EFG:s designers och EVOLVE
  Stockholm Furniture & Light Fair 2017
  Feb 01 – Stockholm

  EFG:s designers och EVOLVE

  På EFG är vi mycket stolta över våra designsamarbeten. Tillsammans med några av Skandinaviens mest framstående designers på vårt område, skapar vi möbler för morgondagens kontor och offentliga miljö. En sann källa till inspiration.

  På Stockholm Furniture & Light Fair 2017 presenterar vi EVOLVE, där vi tar sikte på de utmaningar som möter våra kunder i att skapa moderna, produktiva och hållbara arbetsplatser. Under EVOLVE-temat, visar vi såväl lanserade produkter i nya och inspirerande utföranden, som designkoncept under utveckling.

  Våra designers Jonas Forsman, Olle Lundberg och KnudsenBergHindenes kommer alla att göra besök i vår monter under mässveckan. Ta chansen att se hur deras fantastiska produkter hjälper oss berätta historien om EVOLVE.

  Till dess mässan öppnar, varför inte se närmare på några av produkterna de skapat för EFG?

  Jonas Forsman - EFG CreateEFG Create Seating

  Olle Lundberg - EFG Surround

  KnudsenBergHindenes - EFG WoodsEFG Woods Club

  Välkommen till EFG, monter A37: 20, Stockholm Furniture & Light Fair 2017.

  #2017sff #2017sdw #showingscandinavia #europeanfurnituregroup

 • Januari 2017

 • Jan 31
  EFG visar soffkoncept signerat KundsenBergHindenes
  EFG Mingle Concept Sofa
  Jan 31 –

  EFG visar soffkoncept signerat KundsenBergHindenes

  Hur liten kan en soffa bli? Hur liten som helst förstås, men kan den samtidigt vara flexibel, byggbar och ändå bekväm?

  EFG Mingle Concept Sofa som presenteras av EFG under Stockholm Furniture Fair 2017 är alltjämt under utveckling. Soffan, som är designad av av KnudsenBergHindenes skall bli ett självklart val för den som vill skapa eleganta och sköna sittplatser på superkompakt yta.

  ”Hög komfort på minsta möjliga areal har varit viktigt för oss i utvecklingsprocessen” berättar Steinar Hindenes. ”Formuttrycket för EFG Mingle Concept Sofa är enkelt, med några utvalda detaljer som ger modellen en egen karaktär”. Designen beskriver Steinar Hindenes som något dämpad, för att soffan skall passa in i många olika miljöer och kunna modelleras i varierade uppsättningar, vilket är viktigt för ett modulbaserat program.

  ”Vi ser fram emot kundernas upplevelser av konceptet” säger Johan Björkman, produktchef. ”Vi vill visa fullt ut att det är möjligt att skapa en såväl bekväm, funktionell som estetiskt tilltalande soffa, som tar minimalt med dyrbar yta i anspråk”.

  Förutom att vi vill erbjuda en bekväm och estetiskt tilltalande helt byggbar soffa har vi också eftersträvat effektivitet, framförallt i funktionalitet, men också ur andra alla perspektiv som är viktiga för vår kund; golvyta, transport och material”.

  EFG Mingle Concept Sofa kan med sin flexibla konstruktion enkelt anpassas till kraven i en modern och föränderlig omgivning och passar utmärkt i de flesta offentliga miljöer; kontor, reception, skola, hälso- och sjukvård. Modulerna kan varieras i ett oändligt antal kombinationer av rundade och raka former och kan efter behov skapa stängda rum, öppna rum, små rum och stora rum – enkelt uttryckt, rum för alla sorters mingel.

  EFG Mingle Concept Sofa är designad av KudsenBergHindenes. KudsenBergHindenes är också upphovsmän till EFGs populära stolsfamilj EFG Woods.

  Välkommen att se närmare på EFG Mingle Concept Sofa i monter A37:20 under Stockholm Furniture Fair 2017!

  För mera information:

  Marianne Guriby Dahl, Produktutvecklingschef; marianne.dahl@efg.se  +46.765367508

 • Jan 23
  Skapa inspirerande arbetsplatser!
  EFG Create och EFG Create Seating
  Jan 23 –

  Skapa inspirerande arbetsplatser!

  På framtidens arbetsplatser odlas inspiration och skördas kreativitet, vilket ställer nya krav på utformning och inredning av kontor. Jonas Forsman har därför på uppdrag av EFG skapat EFG Create; en förvarings- och sittmöbelserie för inspirerande arbetsplatser.

  Alla som lekt med Lego förstår poängen. Med kuben som grund byggs förvaring, rumsavdelare, sittplats - eller allt samtidigt – precis som man vill; högt, brett, lågt, vinklat eller rakt. EFG Create och EFG Create Seating tillåter lösningen att utformas och anpassas helt efter hur man på arbetsplatsen vill arbeta, förvara och ta paus.

  Systemet är designat för att byggas i kombinationer, men enheterna fungerar lika bra på egen hand. De flexibla modulerna konfigureras också enkelt från små till stora mötesplatser allt efter hur behoven skiftar. Luftigt eller kompakt, arbete och möten, eller mat; med EFG Create som erbjuder både förvaring, sittmöbler och rumsavdelare i samma system kan kontoret växa och förändras smartare än någonsin. Inte ens en skruvdragare behövs.

  EFG Create förvaring lanserades under Stockholm Furniture Fair 2015 och under hösten 2016 följde steg två i form av sittmöbelsystemet EFG Create Seating. I synnerhet EFG Create Seating gör skäl för sitt namn. Med 11 standardfärger för metallstativen, sex nya linoleumfärger till skivor och ett stort antal genomtänkta tygval som standard, erbjuder serien närapå gränslösa möjligheter att skapa en personlig och uttrycksfull lösning med små medel. Samtliga EFG Create-produkter är miljövänligt och hållbart producerade.

  Jonas Forsman är inne på sitt tredje år som designer för EFG European Furniture Group och är skapare av både EFG Create och EFG Create Seating.

  -Jonas design kombinerar funktionalitet och nyskapande på ett sätt som är mycket värdefullt när kontoret som arbetsplats är i så stark förändring, säger Marianne Dahl som är Produktutvecklingschef på EFG European Furniture Group.

  EFG Create Seating-produkterna åtföljs av det lilla eleganta bordet EFG Navi som finns med samma material- och färgval som EFG Create Seating. Det fungerar därmed utmärkt tillsammans med EFG Create-serien, eller helt på egen hand.

  Välkommen att se närmare på EFG Create, EFG Create Seating och våra nyheter i monter A37:20 under Stockholm Furniture Fair 2017!

   

  För mer information:

  Jonas Forsman, Designer: info@jonasforsman.se +46.703060664

  Marianne Guriby Dahl, Produktutvecklingschef; marianne.dahl@efg.se  +46.765367508

 • Jan 23
  Miljösmarta EFG Reuse nu i EFGs grundutbud
  EFG Reuse
  Jan 23 –

  Miljösmarta EFG Reuse nu i EFGs grundutbud

  EFG Reuse är EFGs smarta tjänst för att minska resursslöseri i samband med kontorsinredning, renovering eller flytt. Tjänsten är idag en integrerad del av EFGs erbjudande; att skapa inspirerande arbetsplatser genom effektiva och hållbara lösningar. Genom EFG Reuse kan EFGs kunder omsätta hållbarhets- och miljöfrågorna i konkret handling.

  Grundtanken är att spara istället för att slösa genom att förlänga livslängden på kontorsmöbler. Idén med EFG Reuse är precis så enkelt smart som krävs i kampen mot klimathot och miljöförstöring.

  EFG Reuse erbjuds sedan hösten 2016 i två nivåer av service:

  EFG Reuse Commitment kallas numera nivån för kunder som önskar göra lite mera och skänka överblivna möbler eller sälja dem vidare till nya brukare. EFG Reuse erbjuder besiktning och värdering, projektledning, kontakt med nya brukare och levererar en rapport efter avslutat projekt där kostnadsbesparingar och miljövinster redovisas i detalj.

  Se filmen om ett EFG Reuse Commitment projekt här!

  EFG Reuse Basic är till för kunden som vill ha det enkelt, men samtidigt hållbart, ekonomiskt och tidseffektivt. När kunden beställer sina nya möbler hos EFG, beställer man samtidigt EFG Reuse Basic; hämtning, bortforsling och återvinning av de möbler som blir över till ett fast styckepris. Kunden slipper extraarbete, priset är känt i förväg och EFG borgar för att hanteringen sker så miljövänligt och hållbart som möjligt.

  Välkommen till oss i monter A37:20 under Stockholm Furniture Fair 2017 om du vill höra mera om EFG Reuse.

  För mer information:

  Pelle Halling, tel 0709-939323 eller pelle.halling@efg.se

 • Oktober 2016

 • Okt 24
  EFG Produktnyheter oktober 2016
  Okt 24 –

  EFG Produktnyheter oktober 2016

  Förvaringssystemet EFG Create blev snabbt en favorit i kontorsvärlden. Nu lanseras steg två i form av soffor som ger närmast gränslösa möjligheter att skapa verkligt flexibla kontorsmiljöer.

  Med både förvaring, sittmöbler och rumsavdelare i samma system kan kontoret växa och förändras smartare än någonsin.


  Den arbetsplats som kallas kontor förändras i rasande takt. Digitalisering, flexibilitet och image är drivande krafter samtidigt som gränsen mellan arbete och hem blir alltmer diffus. Detta ställer helt nya krav på arbetsplatsens inredning. EFG Create är ett system som slår flera flugor i en smäll.

  Alla som lekt med Lego förstår intuitivt poängen med EFG Create. Man bygger som man vill och känner för. Högt, brett, lågt, vinklat eller rakt. Samtliga moduler har måttet 380 millimeter på både höjd och djup. Med kuben som grund utformar man sitt system efter hur man vill jobba och vilket uttryck man vill skapa. Inga skruvdragare eller särskilda nycklar behövs för att åstadkomma en personlig lösning.

  Nya EFG Create Seating är lösningen för en elegant, lättplacerad och komfortabel sittplats för arbete, möten eller mat i moderna kontorsmiljöer. Den är designad för att smidigt kombineras med förvaring samtidigt som den fungerar bra på egen hand. De flexibla modulerna konfigureras enkelt från små till stora mötesplatser allt efter hur behoven skiftar.

  EFG Create Seating erbjuds i ett antal färdiga konfigurationer men kan även beställas som enskilda moduler. Med elva standardfärger på ben och stativ och sex olika bordsytor ges stora möjligheter till variation i uttrycket. Samtliga EFG Create-produkter är miljövänligt och hållbart producerade.

  EFG Create Seating är skapad av Jonas Forsman som är inne på sitt tredje år som designer för EFG European Furniture Group.

  -Jonas design kombinerar funktionalitet och nyskapande på ett sätt som är mycket värdefullt när kontoret som arbetsplats är i så stark förändring, säger Marianne Dahl som är Produktutvecklingschef på EFG European Furniture Group.

  Samtidigt med de nya EFG Create Seating-produkterna lanseras två kompletterande produkter i form av det lilla eleganta bordet EFG Navi och den flexibla pallen SAVO Joi som bägge fungerar utmärkt tillsammans med EFG Create.
   
  För mer information etc:
  Jonas Forsman, Designer: info@jonasforsman.se +46.703060664
  Marianne Guriby Dahl, Produktutvecklingschef; marianne.dahl@efg.se  +46.765367508
 • Juni 2016

 • Jun 30
  Clerkenwell Design Week i London - EFG var på plats!
  Jun 30 –

  Clerkenwell Design Week i London - EFG var på plats!

  Vill du ta del av de senaste trenderna inom inredning och design, läs vår trendrapport från Clerkenwell Design Week.

  Läs mer här.

   

   

 • Jun 28
  EFG Reuse - återanvändning - återvinning
  Har du kontorsinredning över?
  Jun 28 –

  EFG Reuse - återanvändning - återvinning

  Har du kontorsinredning över?

  Flytt, omstrukturering eller förnyelse av arbetsplatsen - se närmare på EFG Reuse! EFG erbjuder kunder enkel och besvärsfri hantering av begagnad kontorsinredning. Genom antingen återanvändning eller effektiv återvinning blir både miljön och kunderna vinnare.

  Se filmen där vi presenterar EFG Reuse i detalj och också berättar om hur 160 begagnade arbetsplatser fick ett nytt liv.

Sep 26 –

EFG lanserar ny varumärkes- kommunikation.

EFG - Leading Interior Solutions.

Baserat på det nya mottot ”Leading Interior Solutions”, lanserar EFG-koncernen en ny varumärkes­kommunikation. Värdeordet ”Leading” handlar för EFG om att möta kundernas krav, bättre än nå­gon annan, och att anpassa inredningslösningar till den enskilda kundens affärsmål och aktiviteter.  

Den nya kommunikationen är en naturlig följd av ett antal interna förändringar i EFG:s verksamhet. Alla baserade på kundernas förändrade behov och med det gemensamma målet att öka EFG:s attraktion för beslutsfattare i företag och offentlig sektor, inredningsarkitekter och andra föreskrivare som är verksamma och ansvariga för inredningslösningar inom området kontor och offentlig miljö.

För att förtjäna positionen som branschledande, fokuserar vi på följande områden;

• Design - innovation, funktionalitet och visuell design i harmoni.
• Sortiment - ett komplett sortiment av produkter, från möbler till kompletterande produkter, såsom kabelhantering, akustiska produkter, tillbehör, belysning, textilier och produkter för teknisk integra­tion, etc.
• Flexibilitet - en effektiv produktion som är anpassningsbar för unika kundbehov.
• Hållbarhet - ett ansvarsfullt beteende på alla områden.
• Människor - kompetens och nyfikenhet på våra kunders dagliga verksamhet och mål.
• Tjänster - riktade efter kundbehov inom inredningsprocessen med utmärkt logistik.
• Lokalt - lokala tjänster och stöd i kombination med internationell kapacitet.

”Vi har lyssnat på marknaden, alltifrån på beslutsfattare i företag, påverkare och inte minst till erfaren­heterna från vår egen personal. Vi har lagt stor kraft vid att anpassa vårt sätt att arbeta med de verkliga behoven hos företag och verksamheter, och de människor som arbetar där med att förbättra sina kontors­miljöer. Jag är stolt över hur EFG utvecklas och hur vi gör skillnad och förbättrar image och affärsresultat för våra kunder ”, säger Marcus Westdahl, koncernchef för EFG European Furniture Group AB.

Marknaden för inredningslösningar genomgår betydelsefulla förändringar och inredningen blir allt vikti­gare i företagens strategier - för att förbättra motivationen för personalen, öka produktiviteten, optimera användningen av kontorslokaler, samt för att kommunicera den rätta bilden av företaget.

EFG grundades i Tranås år 1885, detta arv ger oss stor erfarenhet som kommer våra kunder till nytta. EFG är rätt partner för alla företag, privata eller offentliga, små eller stora.

För mer information om hur EFG kan bidra till din verksamhet, kontakta ditt lokala EFG kontor.

Du hittar all information på vår nya hemsida www.efg.se. Varmt välkommen!

Hämta som PDF