• n

  n

 • November 2017

 • Nov 30
  EFG Kite, elegant och lekfull ljuddämpning
  Nov 30 –

  EFG Kite, elegant och lekfull ljuddämpning

  EFG satsar vidare på produkter för akustik och lanserar nu en ny väggmonterad ljudabsorbent; EFG Kite. Uttrycksfull, flexibel och lättanvänd passar EFG Kite perfekt i en modern och öppen kontorsmiljö.

  ”Med EFG Kite har vi haft som mål att erbjuda en ljudabsorbent med både god funktion och elegant design” berättar Johan Björkman, produktchef på EFG.

  Namnet ”EFG Kite” är inspirerat av produktens utseende och skvallrar om att här finns utrymme för lekfullhet. Själva skärmen är fyrkantig i två olika storlekar, rektangulär eller L-formad. Den kläs i tyg i en eller två färger, vilket sammantaget ger inredaren nästan oändliga möjligheter att variera utförandet på sin egen EFG Kite-lösning.

  ”Det är också en mycket lättmonterad produkt” berättar Johan, ”vilket kommer att spara mycket tid för både montörer och kunder”. ”Det underlättar också självklart när man vill flytta om på kontoret, allteftersom behoven förändras”.

  EFG Kite är designad av EFG Design Team under ledning av Marianne Dahl.

  För mera information:

  Marianne Guriby Dahl, Produktutvecklingschef; marianne.dahl@efg.se  +46.765367508

 • Oktober 2017

 • Okt 25
  De nya produkterna EFG Mingle och EFG Tab S - redan på BimObject
  Okt 25 –

  De nya produkterna EFG Mingle och EFG Tab S - redan på BimObject

  Du har väl inte missat att vi nu lanserar EFG Mingle, EFG Tab S och EFG Kite?

  Både EFG Mingle och EFG Tab S finns tillgängliga på BimObject redan nu.

  Du hittar dem här:
  EFG Mingle: https://bimobject.com/en/efg/product/efgmingle
  EFG Tab S Desk: https://bimobject.com/en/efg/product/efgtabs_desk
  EFG Tab S Wall: https://bimobject.com/en/efg/product/efgtabs_floor
  EFG Tab S Floor: https://bimobject.com/en/efg/product/efgtabs_wall
  Om du inte redan har upptäckt de många fördelarna som finns med Bim, så följer här de viktigaste användarfördelarna:

  • Underlättar för alla som vill kunna ladda ner nästan alla filformat för ritprogram
  • All produktinformation på ett ställe
  • Användarvänlig webbplats
  • Direkt konfiguration i 3D-visning gör det enkelt att använda även för den oerfarna användaren

  Du hittar våra produkter på BimObject här:

  http://bimobject.com/en/product?brand=efg 

 • Okt 23
  EFG Mingle, smart och bekvämt på liten yta
  Okt 23 –

  EFG Mingle, smart och bekvämt på liten yta

  En flexibel, byggbar, kompakt, men ändå bekväm soffserie är EFG:s höstnyhet 2017: EFG Mingle. Formgiven av KnudsenBergHindenes för den som vill skapa eleganta och sköna sittplatser och samtidigt ta upp minimalt med utrymme.

  ”Hög komfort på minsta möjliga areal har varit nummer ett för oss i utvecklingsprocessen” berättar Steinar Hindenes, ”formuttrycket för EFG Mingle är enkelt, med några utvalda detaljer som ger modellen en egen karaktär”. Designen beskriver Steinar Hindenes som något dämpad, för att soffan skall passa in i många olika miljöer och kunna modelleras i varierade uppsättningar, vilket är viktigt för ett modulbaserat program.

  EFG Mingle presenterades som koncept under utveckling på Stockholm Furniture Fair 2017. Under året har modulerna utvecklats och färdigställts för att nu lanseras i en komplett produktfamilj med sittdelar och bord i olika storlekar och utföranden.

  EFG Mingle är en såväl bekväm, funktionell som estetiskt tilltalande soffa, som tar minimalt med dyrbar yta i anspråk” säger Johan Björkman, produktchef. ”Vi har eftersträvat effektivitet, framförallt i funktionalitet, men också ur andra perspektiv som är viktiga för vår kund; golvyta, transport och material”. ”Efter det positiva gensvar produkten fick under mässan är vi mycket förväntansfulla inför säljstarten!”.

  EFG Mingle kan med sin flexibla konstruktion enkelt anpassas till kraven i en modern och föränderlig omgivning och passar utmärkt i de flesta offentliga miljöer; kontor, reception, skola, hälso- och sjukvård. Modulerna kan varieras i ett oändligt antal kombinationer av rundade och raka former och kan efter behov skapa stängda rum, öppna rum, små rum och stora rum – enkelt uttryckt, rum för alla sorters mingel.

  KudsenBergHindenes har formgivit EFG Mingle och är också upphovsmän till EFGs populära stolsfamilj EFG Woods.

  EFG Mingle finns på BimObject.

  För mera information:

  Marianne Guriby Dahl, Produktutvecklingschef; marianne.dahl@efg.se  +46.765367508

 • September 2017

 • Sep 25
  Sverige
  Produktnyheter - Air Pods - Nytt koncept för tysta rum och mötesrum
  Sep 25 – Sverige

  Produktnyheter - Air Pods - Nytt koncept för tysta rum och mötesrum

  Arbetsplatsens funktion är under förändring. Det enda som vi säkert vet om arbetsplatsen i framtiden är att vi faktiskt inte vet exakt vad den behöver innehålla. Ytorna blir mindre och många upplever en ökad takt av förändringar i behovskraven. Vi strävar hela tiden efter att hitta nya lösningar som är ekonomiskt lönsamma och hållbara. Därför lanserar vi nu Air Pods som ett nytt koncept i vår produktportfölj.

  Air Pods är ljudisolerade, flexibla rum som enkelt kan anpassas till befintliga och nya lokaler. De kan också flyttas byggas om när behoven ändras.

  Oavsett om du vill bygga ett mötesrum, en lugn zon eller en skyddad plats där anställda kan prata ostört i telefonen eller ta en tyst paus från kontorslandskapet, är det bra och flexibla lösningar. Air Pods är modulbaserade standardprodukter, integrerade med teknik, ventilation och ljus, och kan konfigureras i många olika storlekar.

  Produkten finns i vårt showroom i Göteborg, och kan upplevas och testas där.

  Kontakta oss för mer information.

  Ring tel: 031 – 87 08 70 eller hitta kontaktinformation för ditt närmaste EFG-kontor här Mer information och tekniska specifikationer finns här

  Vi ser fram emot att höra från dig.
  Hälsningar Team EFG

 • Sep 25
  Sverige
  EFG på Designers Saturday
  Sep 25 – Sverige

  EFG på Designers Saturday

  Varmt välkommen att besöka oss när vi deltar på Designers Saturday i Oslo 8-10 september. Vi ställer ut på AHO, Arkitektur- och Designhøgskolen, Mariedalsveien 29 (busshållplats 2), där vi kommer att visa våra produkter med fokus på
  EFG Mingle, EFG Create Seating och EFG Create Storage

  Program Designers Saturday:

  Fredagen den 8 September:
  Öppnande av Designers Saturday, Langkaia 1, från kl 16.30. Öppnande kl 17.00.
  Prisceremoni kl 17.30-18.00.

  Lördagen den 9 September:  
  09.00 - 18.00 Gratis bussar och 36 öppna showrooms.
  Saturday Night Party från kl 19.00.

  Söndagen den 10 September:
  11.00-16.00 Gratis bussar och 36 öppna showrooms.
  16.00 Auktionen börjar på KHiO och på Blomqvist websida. 

  Läs mer om Designers Saturday här
 • Juni 2017

 • Jun 29
  Sverige
  När semestern närmar sig!
  Jun 29 – Sverige

  När semestern närmar sig!

  Är du typen som har svårt att slita dig från jobbet under semestern? För vissa känns det där med att koppla av och ta en paus svårt. Vi listar de bästa tipsen för en riktigt avslappnad semester!

  1. Lämna stressen på jobbet

  Börja semesterdagarna med egentid. Ett par minuters promenad, jogging, cykling eller simning i din ensamhet gör dig mer avkopplad men också mer energisk resten av dagen. - ”Kära stress... Jag gör slut!”

  2. Överplanera inte och var flexibel

  Stanna på en plats under en lite längre tid för att varva ner ordentligt (några dagar eller till och med hela semestern). Ha som mål att bara göra enstaka saker varje dag. Häng vid poolen, bada i havet, laga mat med familjen, gör något aktivt och det allra viktigaste - VILA!  

  3. Var i vatten

  Även om du inte kan gå till en exotisk strand, kan du allt som oftast hitta något sätt att njuta av vattnet på. Att bara se på vatten är avkopplande och energigivande. Att hoppa i är helt underbart. - "Tusentals har levt utan kärlek, inte en utan vatten!"

  4. Bli ett barn igen

  I vardagslivet är det lätt att glömma vad som gjorde en lycklig som barn! Koppla bort jobbet helt och lär dig att leka igen. Spendera en timme på att spela ditt favoritpel, kasta frisbee med en vän, sparka boll, cykla eller spela ett instrument! Skratta och känn frihetskänslan.

  5. Lyssna på ljudböcker


  Vi har förälskat oss i ljudböcker och lyssnar hela tiden, oavsett om vi springer, kör eller sitter på ett flyg. Nu har vi ett spännande bibliotek fyllt med titlar som håller oss sysselsatta kommande veckor! - "Shhhh, jag lyssnar på min ljudbok!"


  Glada och soliga semesterhälsningar till er alla!


  #efg#europeanfurnituregroup#inspiration#semester

   

   

 • Maj 2017

 • Maj 22
  Sverige
  Färger som påverkar oss på arbetsplatsen
  Maj 22 – Sverige

  Färger som påverkar oss på arbetsplatsen

  Vi människor påverkas av olika färger på olika sätt. Färger kan därför användas på olika sätt beroende på om man vill göra ett uttalande, sätta prägel, framkalla en viss känsla eller skapa uppmärksamhet. Färger kan också användas för att aktivera eller lugna. Genom att välja rätt färgschema på arbetsplatsen kan man framkalla precis det man vill att medarbetare och besökare ska uppleva och känna. Kanske är det en atmosfär av elegans, värme och lugn eller lekfull ungdom?

  De primära färgerna

  GUL
  Gul färg förknippas med glädje, energi och optimism. Det är en solskensfärg som ger oss en varm och positiv känsla. Gult pockar snabbt på vår uppmärksamhet och kan användas för att markera viktiga saker i kommunikationen eller i ett rum. De flesta post-it-anteckningarna är gula, av mycket bra skäl. Gult skapar nämligen optimistiska känslor och livlighet och stimulerar vår hjärna och kreativitet, det är en bra idé att använda den på områden som skapas för kreativa sessioner och workshops. Men var försiktig, för mycket gult kan ge en störande effekt.

  RÖD
  Energi, styrka och beslutsamhet är ofta förknippat med röda färger. Färgen har en mycket känslomässig inverkan och skapar intryck av snabbhet, styrka och mod för oss. Röda föremål får vår omedelbara uppmärksamhet vilket gör att röda mattor används naturligt vid evenemang för att påkalla till uppmärksamhet. Rött stimulerar också diskussion och argumentation. I affärsprojekt kan rött användas för att stimulera människor att fatta snabba beslut eller att spegla energi och spänning. Färgen är även lämplig att använda i matsalar och kaféområden eftersom den stimulerar vår aptit och smak.

  BLÅ
  Den blå färgen förknippas med stabilitet, förtroende och visdom. Det är den färg som flest människor anger som sin favoritfärg. Som himlens och havets färg har den en lugnande effekt som hjälper oss att slappna av. Eftersom blått också är kopplat till medvetenhet och intellekt kan det användas för att förbättra noggrannheten och precisionen i kommunikationen. Det sänker också vår hjärtfrekvens och kan därför passa på kontor, eftersom det bidrar positivt till medarbetarnas lugn och känsla av hopp.

  De sekundära färgerna

  GRÖN
  Vi förknippar grönt med tillväxt, harmoni och friskhet samt hållbarhet, tillförlitlighet och miljövänlighet. Grönt är naturens färg och har en helande kraft. Färgen är också förknippad med säkerhet och vilket gör det till en naturlig färg att använda på nödutgångsskyltar. Grön är också den färg som sägs kräva den minsta mängden ansträngning för våra ögon. Det gör den till en bra färg att ha på skrivbordet på datorn om du spenderar flera timmar framför en skärm. Grönt minskar också ångest och en kombination av blå och grön fungerar mycket bra för att skapa en lugn och avslappnad känsla på arbetsplatsen.

  ORANGE
  Orange stimulerar känslor som glädje, lycka och energi. Orange kombinerar den röda färgens energi och den gula färgens lycka. Forskning har visat att orange kan öka hjärnans syreförsörjning, ge en uppfriskande effekt och stimulera hjärnaktiviteten. Orange är ofta förknippad med hälsosam mat och kan stimulera aptiten vilket det till en lämplig färg för matsalar.

  LILA
  Kunglighet förknippas ofta med lila färger, likaså elegans och kreativitet. Det är en kombination av stabiliteten i den blåa färgen och energin i den röda. Färgen är ofta omtyckt av barn och ungdomar vilket gör att den med fördel kan användas på platser för skola och utbildning.


  UNDVIK GRÅTT
  Gråa färger bidrar sällan till ny energi och får människor att bli passiva och ointresserade. Om man vill inreda med gråa färger är det en god idé att para ihop färgen med en ljusare och färgstark nyans eller färg som hjälper till att kompensera effekten av det gråa.


  Att välja färg till arbetsplatsen, kläderna eller skrivbordet påverkar vårt humör och produktivitet. Dock är färger emellertid inte det enda som påverkar oss - man kan fortfarande vara effektiv i en grå kostym eller träna effektivt i en svart outfit. Får vi dock välja färg är det positivt att välja en som jobbar med istället för mot oss.

   

  Källor:
  - http://color-wheel-artist.com/primary-colors.html

  - http://www.colour-affects.co.uk/psychological-properties-of-colours

  - http://www.scienceofpeople.com/2013/01/10-ways-color-affects-your-mood/

  #efg#europeanfurnituregroup#inspiration

   

   

 • Maj 17
  Sverige
  Månadens varumärke - Fritz Hansen
  Maj 17 – Sverige

  Månadens varumärke - Fritz Hansen

  Utvalt varumärke hos EFG i maj

  Kärnan i vårt sortiment är våra egentillverkade produkter under varumärket EFG. För att ni alltid ska hitta det ni söker hos oss förstärker vi det med några av Europas ledande varumärken. För att dessa ska kännas självklara för er  presenterar vi nu Månadens Varumärke hos EFG.

  Den leverantör som presenteras får extra fokus och lyfts fram med nyheter, information, specialkampanjer eller andra erbjudanden.

  Först ut, som maj månads samarbetsleverantör är Fritz Hansen.

  Se alla våra varumärken här!

  #fritzhansen #republicoffritzhansen

   

   

 • April 2017

 • Apr 28
  Är uteplatsen klar för vår- och sommarsäsongen?
  Apr 28 –

  Är uteplatsen klar för vår- och sommarsäsongen?

  Har ni lyxen att ha tillgång till en uteplats i anknytning till kontoret? Oavsett om den är stor eller liten brukar det vara ett stort mervärde för medarbetarna. En härlig plats för en paus, ett telefonsamtal eller en lunch i solen. 

  Behöver uteplatsen uppdateras är det perfekt att få det klart nu, innan säsongen dragit igång på riktigt och det efterlängtade vädret är på plats!

  Vi erbjuder utemöbler i hög kvalitet från bland annat:
  - Blå Station
  - Grythyttan
  - Arper
  - Softline
  - Four Design

   

  Om du klickat på länken för kontakt i vårt mail kan du vara lugn. Vi kontaktar dig inom kort! 

   

 • Apr 16
  Stockholm
  Ledande inredningslösningar i nytt kontor
  Apr 16 – Stockholm

  Ledande inredningslösningar i nytt kontor

  På EFG:s kontor i Stockholm tar varumärket konkret form i nya, inspirerande och mångsidiga lokaler. I sitt kombinerade kontor och showroom kan EFG: s team nu visa kunderna hur ledande inredningslösningar skapas.

  Läs mera här!
  http://www.efg.se/~/media/33C64F7F4B3E4AF094EB40CF5EBD46C4.mp4 video/mp4
 • Apr 13
  Göteborg
  Kreativitet, personal och image i fokus
  Apr 13 – Göteborg

  Kreativitet, personal och image i fokus

  EFG fick uppdraget att inreda Sitrus kontor, där målet var att skapa nya kreativa möjligheter. Resultatet är en varierad och dynamisk arbetsplats.

  Läs mera om Sitrus här!
  http://www.efg.se/~/media/C9E81C3BF2C64EEEA62716111B988567.mp4 video/mp4
 • Mars 2017

 • Mar 28
  Göteborg
  Inspiration, kraft och kunskap i nya lokaler
  Mar 28 – Göteborg

  Inspiration, kraft och kunskap i nya lokaler

  EFG fick uppdraget att inreda Västsvenska Handelskammarens nya kontor i Göteborg, där möten, inspiration och medlemsföretag står i fokus.

  Läs mera här
  http://www.efg.se/~/media/0AC84221D4794670AAB7E88BCFAF3D98.mp4 video/mp4
 • Mar 02
  Göteborg
  Tack för igår Arkipelago Göteborg!
  Mar 02 – Göteborg

  Tack för igår Arkipelago Göteborg!

  Under onsdagen den 1:a mars fick EFG Kontorsmöbler i Göteborg möjligheten att träffa ett gäng nyfikna och inspirerande arkitektstudenter på arbetsmarknadsmässan som Arkipelago Göteborg anordnar på Chalmers University of Technology för att ge arkitektstuderande möjligheten att komma närmre näringslivet. Ett fantastisk initiativ tycker EFG Kontorsmöbler som i år tog chansen att agera sponsor. Tema för årets mässa var Framtidens arkitektur vilket lyfte upp många spännande diskussionsämnen.

  Arkipelago Göteborg är Chalmers arkitekturs arbetsmarknadsutskott och har funnits sedan 2011 och består av engagerade studenter som vill föra utbildningen närmare arbetslivet. Genom samtal, workshops, mentorskapsprogram och den årliga arbetsmarknadsmässan skapar de mötesplatser mellan studenter och yrkesverksamma. Arkipelago Göteborg vill att man genom dessa plattformar ska kunna mötas på lika vilkor och ha ett utbyte av varandra och därför jobbar vi ständigt med att utvärdera och utveckla våra åtaganden.

  Varje år arrangerar Arkipelago Göteborg en arbetsmarknadsmässa där studenter och företag får chansen att mötas och prata om framtida jobb, yrket, utbildningen och allmänt om arkitektur och samhällsbyggnad! Mässan innehåller förutom montrar av inbjudna företag och besökande studenter även tävlingar, föreläsningar och annan underhållning.

  EFG Kontorsmöbler i Göteborg sponsrade med inredning till mässans café samt utställarnas green room. På plats var även EFG-koncernens VD Marcus Westdahl, och deltog som talare i mässans Speakers Corner med ämnet "Framtidens arbetsplats". Ett tema som i relation till mässans tema ledde fram till intressanta frågor och diskussioner.

  Nu ser vi fram emot den 24:e mars, då är det dags för Arkipelago Stockholm på KTH. Vi ses där!


 • Februari 2017

 • Feb 11
  Stockholm
  Tack för en fantastisk vecka!
  Feb 11 – Stockholm

  Tack för en fantastisk vecka!

  Vi har haft en fantastisk vecka på Stockholm Furniture & Light Fair 2017. Tack till er alla som besökte oss för att se våra inredningslösningar under temat EVOLVE.

  Här bjuder vi på lite inspiration från vår monter.

  Välkommen att se närmare på:

   

  På återseende!

  PS. om du inte redan får produktnyheter och nyhetsbrev från oss, klicka här för att prenumerera.

  http://www.efg.se/~/media/ECC1475483DC4793AB4DE86D8446B50C.mp4 video/mp4
 • Feb 08
  Stockholm
  Stockholm Furniture & Light Fair 2017: vilken start!
  Feb 08 – Stockholm

  Stockholm Furniture & Light Fair 2017: vilken start!

  Andra dagen av Stockholm Furniture & Light Fair 2017 är igång. Vi hade en fantastisk dag igår och vår monter EVOLVE fick ett varmt mottagande av våra kunder.

  På videon ovan ser du några filmer från vår monter, samt förvaringsklassikern EFG Storage (här med RFID-lås) som visas i förnyad design på mässan.

  Glöm inte följa oss på Facebook och LinkedIn för fler nyheter under veckan.

  Vi finns i monter A37:40. Välkommen!


  http://www.efg.se/~/media/B00175292A8F49E6AE95942918E91B71.mp4 video/mp4
Jan 23 –

Skapa inspirerande arbetsplatser!

På framtidens arbetsplatser odlas inspiration och skördas kreativitet, vilket ställer nya krav på utformning och inredning av kontor. Jonas Forsman har därför på uppdrag av EFG skapat EFG Create; en förvarings- och sittmöbelserie för inspirerande arbetsplatser.

Alla som lekt med Lego förstår poängen. Med kuben som grund byggs förvaring, rumsavdelare, sittplats - eller allt samtidigt – precis som man vill; högt, brett, lågt, vinklat eller rakt. EFG Create och EFG Create Seating tillåter lösningen att utformas och anpassas helt efter hur man på arbetsplatsen vill arbeta, förvara och ta paus.

Systemet är designat för att byggas i kombinationer, men enheterna fungerar lika bra på egen hand. De flexibla modulerna konfigureras också enkelt från små till stora mötesplatser allt efter hur behoven skiftar. Luftigt eller kompakt, arbete och möten, eller mat; med EFG Create som erbjuder både förvaring, sittmöbler och rumsavdelare i samma system kan kontoret växa och förändras smartare än någonsin. Inte ens en skruvdragare behövs.

EFG Create förvaring lanserades under Stockholm Furniture Fair 2015 och under hösten 2016 följde steg två i form av sittmöbelsystemet EFG Create Seating. I synnerhet EFG Create Seating gör skäl för sitt namn. Med 11 standardfärger för metallstativen, sex nya linoleumfärger till skivor och ett stort antal genomtänkta tygval som standard, erbjuder serien närapå gränslösa möjligheter att skapa en personlig och uttrycksfull lösning med små medel. Samtliga EFG Create-produkter är miljövänligt och hållbart producerade.

Jonas Forsman är inne på sitt tredje år som designer för EFG European Furniture Group och är skapare av både EFG Create och EFG Create Seating.

-Jonas design kombinerar funktionalitet och nyskapande på ett sätt som är mycket värdefullt när kontoret som arbetsplats är i så stark förändring, säger Marianne Dahl som är Produktutvecklingschef på EFG European Furniture Group.

EFG Create Seating-produkterna åtföljs av det lilla eleganta bordet EFG Navi som finns med samma material- och färgval som EFG Create Seating. Det fungerar därmed utmärkt tillsammans med EFG Create-serien, eller helt på egen hand.

Välkommen att se närmare på EFG Create, EFG Create Seating och våra nyheter i monter A37:20 under Stockholm Furniture Fair 2017!

 

För mer information:

Jonas Forsman, Designer: info@jonasforsman.se +46.703060664

Marianne Guriby Dahl, Produktutvecklingschef; marianne.dahl@efg.se  +46.765367508